Arama sonuçları

MEB'den 'Dünyanın Eğitim Gündemi'

MEB'den 'Dünyanın Eğitim Gündemi'

MEB'den 'Dünyanın Eğitim Gündemi'. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı 'Dünyanın Eğitim Gündemi' 22’nci sayısı yayımlandı.

Hürriyet'in haberine göre, şte ülke ülke eğitim sorunları ve yeni gelişmeler:

DANİMARKA: OLDUKÇA ENDİŞE VERİCİ

Dördüncü sınıfa devam eden Danimarkalı öğrencilerin matematik becerileri 2007’den beri ilk defa geriledi. Bu sonuç, TIMMS 2019’da ilköğretim 4. sınıf öğrencilerinin matematik ve doğa/teknoloji alanındaki akademik başarı seviyelerinin incelenmesi neticesinde ortaya çıktı. Danimarka geçmiş ilerlemeleriyle kıyaslandığında 14 puan düştü. Söz konusu çalışmanın Danimarka sorumlusu olan Aarhus Üniversitesi Eğitim Fakültesi bölüm başkan yardımcısı Christian Christrup Kjeldsen, “Öğrencilerin matematikteki ortalama yeterlilikleri, neredeyse 20 yıllık bir gelişimin ardından önemli ölçüde düştü. Aynı zamanda, öğrencilerin matematik dersine karşı olan sevgilerinde de büyük bir düşüş oldu. Bu çok endişe verici” dedi.

ALMANYA: EĞİTİMCİ VE ÖĞRETMENLER İÇİN HIZLI TESTLER

Devam eden korona salgını nedeniyle Berlin’deki okullarda ve kreşlerde kullanılmak üzere sekiz mobil test merkezi kurulacak. Kültür Senatörü ve Başbakan Yardımcısı Klaus Lederer, mobil test ekiplerinin seyyar olabileceğini belirtti. Hızlı testler öğretmenlere ve eğitimcilere uygulanacak. Böylece, okullarda ve kreşlerde korona vakalarının daha hızlı tespit edilebileceği ve bulaşın engellenebileceği düşünülüyor.

ÇİN HALK CUMHURYETİ: UZAKTAKİ ÖĞRENCİLERE EĞİTİM VERMENİN YENİ YOLLARI

Çin’in ücra dağlık bölgelerindeki ilkokul öğrencileri, son yıllarda uygulanan destekleyici politikalar sayesinde daha iyi bir eğitim alıyor. Eğitim Bakanlığından alınan istatistikler, Çin’in ücretsiz yemek ve okul tesislerinin iyileştirilmesi dâhil eğitime yaptığı toplam yatırımın son üç yılda %8’den fazla arttığını gösteriyor.

BİRLEŞİK KRALLIK: COVID-19 AKSAKLIKLARI NEDENİYLE DAHA CÖMERT NOTLAR VERİLECEK

Eğitim Bakanı, salgının ortasında olabildiğince adil not vermeyi amaçlayan değişikliklerle birlikte sınav kâğıtlarının daha cömert bir şekilde değerlendirileceğini duyurdu. Bu duyuru, eğitim sendikalarının sınav tarihlerinin üç hafta ertelenmesi çağrısı üzerine geldi. Eğitim Bakanı, İngiltere’deki öğrencilerin dezavantajlı duruma düşmemesi için sınavlardan önce gerekli hususlarda erkenden bilgilendirileceklerini ve ayrıca sınavlara girerken destekleyici materyal alacaklarını söyledi. Eğitim Departmanı (DfE), hastalık veya izolasyon nedeniyle ana sınavların veya değerlendirmelerin kaçırılması durumunda öğrencilere ikinci bir şans vermek adına ek sınavların da yapılacağını açıkladı.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ: MATEMATİKTE ÖĞRENCİLERİN MOTİVASYONUNU DÜŞÜREN 3 İFADE

Yıllarca matematik öğretmenliği yapmış Rachel Fuhrman, matematik öğretmenlerinin, öğrencilerinin şevkini kırmamak adına söylemekten kaçınması gereken üç ifadeyi Edutopia okurlarıyla paylaştı:

‘BU ÇOK KOLAY’

Fuhrman, öğrencilerin birçoğunun kendini matematikte başarısız hissettiğini ve bu hislerini ömür boyunca sürdürdüğünü ifade ediyor. Kendine güvenmedikleri bir anda öğretmenin bir sorunun ya da konunun ne kadar da kolay olduğunu ifade etmesinin, öğrencilerin matematiğe dair olumsuz görüşlerini daha da içselleştirmelerine sebep olacağı belirtiyor.

‘ÇOK ZEKİSİN’

Övgünün faydalı olduğu ancak zekâ temelli bir övgünün olumsuz sonuçlar doğurduğu pek çok bilimsel araştırmada vurgulanıyor.

‘BUNU BİLİYOR OLMALISIN’

Fuhrman, öğrencilere “Bunu biliyor olmalısın!” gibi bir şey söylemenin, öğrencinin matematikte asla iyi olamayacağına inanmasına ve hatası olmayabilecek bir hususta öğrencinin suçlanmasına sebep olabileceğini belirtiyor.

FİNLANDİYA: ZORUNLU EĞİTİM REFORMU FİN LİSELERİNİN YARISINI KAPATABİLİR

Yerel okul birliği, zorunlu eğitim reformunun küçük liselerin rekabet avantajını ortadan kaldıracağından ve öğrencilerin yakındaki daha büyük bir liseye geçme eğiliminin artacağından korkuyor. Reformla birlikte zorunlu okul yaşı 18’e çıkacak. Bir meslek okuluna ve liseye katılım, bazı kişisel eğitim araçları veya çalışma gezileri haricinde, gerçek manada ücretsiz hâle gelecek. Önümüzdeki sonbahar gibi, orta öğretime yeni başlayanlar kitaplara ve bilgisayarlara ücretsiz erişebilecekken daha büyük sınıftaki öğrenciler bunları kendileri ödemek zorunda kalacak. Tamamen faaliyete geçtiğinde reformun yılda 129 milyon avroya mal olacağı tahmin ediliyor. Söz konusu destek miktarının çoğunun ders kitaplarına ve diğer araçların yanı sıra okul servis ücretine gideceği düşünülüyor.

TÜRKMENİSTAN: BİRİNCİ SINIFLARA YENİ YIL HEDİYESİ OLARAK BİLGİSAYAR

Bakanlar Kurulu toplantısında 1. sınıf öğrencilerine yeni yıl hediyesi olarak bilgisayar verileceği duyuruldu. Söz konusu bilgisayarların teknik özelliklerinin dünya standartlarında olduğu ve “Agzybirlik Tilsimaty” işletmesi tarafından Türkmenistan Cumhurbaşkanı’nın talimatları doğrultusunda üretildiği açıklandı. Bilgisayarların içinde eğitimde kullanılabilecek çeşitli programların ve Türkmence, Rusça, İngilizce dil versiyonlarının olduğu belirtildi.

BOSNA HERSEK: ÖĞRETMENLERİN ÇOĞU UZAKTAN EĞİTİM İSTİYOR

Saraybosna Kantonu İlköğretim Sendikası, COVID-19 sürecinde tüm ilkokullar ve Saraybosna Çocukları Kamu Kurumunun kreşlerindeki öğretmenlerin eğitim ve çalışma şartlarının düzenlenmesine ilişkin görüşlerini ele alan bir anket düzenledi. Yapılan ankette ilkokul öğretmenlerinden melez eğitim, uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim arasında uygun gördüğü bir modeli seçmesi istendi. Kreş öğretmenlerinden ise çalışma saatlerinin azaltılması, kademeli mesai, uzaktan eğitim ve daha etkili önlemlerle çalışma seçeneklerinden birini tercih etmesi talep edildi.

23-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş