Arama sonuçları

MEB'den özel okullara ayrıcalık

MEB'den özel okullara ayrıcalık

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okullar için Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun esnetilmesinin önünü açtı.

BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Muammer Yıldız’ın, “Ücretsiz Okutulacak Öğrenci” başlığıyla il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile özel okullara sağlanan ayrıcalıklara bir yenisi daha eklendi.

ÖZELLERİN POTANSİYELİ ARTIRILACAK

Muammer Yıldız imzalı yazıda, “Cumhurbaşkanlığı makamı öncülüğünde, Covid-19 salgını sürecinde sektörlerin yaşayabileceği olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla” bir dizi karar alındığı belirtildi. Bu kapsamda MEB’in, özel öğretim kurumlarının öğrenci potansiyelinin artırılmasının uygun olacağı değerlendirmesini yaptığı da yazıda kaydedildi.

2021-2022 DÖNEMİNİ KAPSAYACAK

Yazıya göre, Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereği kontenjanlarının yüzde 3’ünden az olmamak kaydıyla ücretsiz öğrenci okutmak zorunda olan özel okullara, bu kuralı esnetme olanağı sağlandı.

Özel okulların, öğrenim ücretinin yüzde 25, 50 veya 75’ini aldığı burslu öğrencilerini de bu kapsamda değerlendirebileceği bildirildi. 2019-2020 eğitim öğretim yılının bir bölümünde özel okullara sağlanan bu ayrıcalığın 2021-2022 eğitim öğretim yılını da kapsaması kararlaştırıldı.

03-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş