Arama sonuçları

MEB’den uzaktan eğitimde not ısrarı

MEB’den uzaktan eğitimde not ısrarı

MEB’den uzaktan eğitimde not ısrarı. Daha önce ilkokullara ve ortaokullara uzaktan eğitimle not verilmesinin önünü açan Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de özel eğitim hizmetleri yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Yapılan değişiklikle birlikte 11 Haziran 2020 tarihinde yönetmeliğe eklenen; “uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılmaz” kuralı kaldırıldı.

BirGün'ün haberine göre, karar Cumartesi günü Resmi Gazete’de yayımlandı. Böylece zihinsel engelli veya özel çocukların eğitim aldığı özel eğitim sınıflarında veya kurumlarında okuyan öğrencilere de not verilmesinin önü açıldı.

DERSE KATILIM ÖNEMSENMİYOR

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, uzaktan eğitimde derse katılamayan öğrencilere de “Derse katılım notu” verilmesi gerektiğini belirten yazıyı illere göndermişti. İllere gönderilen yazıyla ilkokul dördüncü sınıflar ile ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklanmıştı. İsteyen velilerin, okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, yapılan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini talep edebeileceği belirtilmişti.

Yazıda, öğrencilere verilecek “Ders etkinliklerine katılım puanı” için öğretmenlerden herhangi bir belge talep edilmeyeceği de ifade edilmişti. Bu yolla, öğrencilerin derse katılım durumu göz önüne alınmaksızın puanlama yapılmasının önü açılmıştı.

YARGIYA TAŞINMIŞTI

Eğitim Sen, MEB’in hem Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde hem de Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak; “uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılmaz”; hükmünü anılan yönetmeliklerden çıkararak, uzaktan eğitim yapılması halinde öğrencilerin sınavla değerlendirilmesine olanak sağlayan düzenlemeleri yargıya taşımıştı.

Sendikadan yapılan açıklamada “Bu düzenlemelerin öğretmenleri uzaktan eğitime erişemeyen ya da yeterince erişemeyen öğrencileri puanla değerlendirmeye zorunlu tutacağından, öğretmenlerin görevlerini gereği gibi yerine getirememesine neden olacağı, görevi gereği puan vermekle hakkaniyete göre davranmak konusunda ikileme sürükleyeceği” denilmişti.

01-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş