Arama sonuçları

MEB’e bağlı okul öncesi eğitim kurumları ‘uzaktan’ devam edecek

MEB’e bağlı okul öncesi eğitim kurumları ‘uzaktan’ devam edecek

Tam kapanma kararıyla tüm kademelerde uzaktan eğitime geçileceği duyurusu ile birlikte başlayan başta sağlık çalışanları olmak üzere çalışan anne ve babaların çocuklarının ne olacağı tartışmaları sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul öncesi eğitim kurumlarıyla ilgili kararını verdi. Resmi ve özel tüm okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim uzaktan olacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda 26 Nisan 2021 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı sonrasında tam kapanmaya gidileceği kamuoyuna açıklandığı hatırlatıldı.

OKUL ÖNCESİ DE UZAKTAN OLACAK

Yazıda şunlara yer verildi:

“1.Ülke genelindeki tüm resmî ve özel okul öncesi eğitim kurumları (özel eğitim anaokulları ile özel eğitim ana sınıfları, bağımsız anaokulları, ana sınıfları, uygulama sınıfları), ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokulları ve özel eğitim ilkokulları, özel eğitim ortaokulları, özel eğitim uygulama okulları ile bu kademedeki özel eğitim sınıflarının tamamında 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan 17 Mayıs 2021 tarihine kadar uzaktan eğitime geçilecektir. Ayrıca evde, hastanede ve kaynaştırma/bütünleştirme yoluyla eğitim kapsamında destek eğitim odasında verilen eğitim hizmetleri de uzaktan eğitim yolu ile yürütülecektir.

2.Uzaktan eğitim faaliyetlerinde EBA üzerinden sağlanan alt yapının yanı sıra açık kaynaklı diğer güvenilir platformlar da kullanılabilecek olup öğrencilerin canlı dersleri ve TRT EBA’yı düzenli olarak takip etmeleri sağlanacaktır.

3.Okul öncesi eğitimdeki uzaktan eğitim faaliyetleri ilgi (b) yazıdaki esaslar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

4.İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulları için uzaktan eğitim faaliyetlerinde bir ders saati 30 (otuz) dakika; teneffüsler ise 10 (on) dakika olacak şekilde planlanacaktır.

5.3 Mayıs 2021 tarihinden itibaren yapılması planlanmış olan sınavlar 17 Mayıs 2021 tarihinden sonrasına planlanmak üzere ertelenmiştir.

6.İlkokulların 3. sınıfında yürütülmekte olan İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) ilgi (ç) yazı doğrultusunda durdurulmuştur. Öğrenci, veli ve okul yönetimlerinin konu ile ilgili olarak bilgilendirilmesi.”

29-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş