Arama sonuçları

MEB’e destek sermayeden geldi

MEB’e destek sermayeden geldi

MEB’e destek sermayeden geldi. BirGün'den Meral Danyıldız'ın haberine göre, artan vaka sayılarına rağmen tüm özel okulların eğitime hazır olduğunu öne süren Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Dal’a Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aydoğan’dan tepki geldi.

Dal, tüm özel okulların salgına karşı eğitime hazır olduklarını iddia ederek okulların açılmamasına dair süren tartışmaların fitilini eğitim sendikalarının ateşlediğini kaydetti.

“İşe gitmeden maaşlarını alıyorlar. Sanırım rahata da alıştılar” diyerek öğretmenlere karşı açıklama yapan Dal’a, Eğitim Sen Genel Başkanı tepki gösterdi.

İFADELERİ REDDEDİYORUZ

Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aydoğan, yapılan bu açıklamanın eğitimi meta, okulları ticarethane; öğretmenleri ucuz iş gücü; velileri, öğrencileri müşteri olarak gören anlayışın vücut bulmuş hali olduğuna dikkat çekti. Aydoğan, şöyle konuştu: “Özel Okul Derneği Başkanı’nın öğretmenlere yönelik fütursuzca kullandığı dil aynı zamanda siyasi iktidarın sermayeden yana tutum alan politikaların yansımasıdır. Tüm öğrencilerin kamusal eğitim hakkından, öğretmenlerin haklarından sorumlu MEB, salgında eğitim emekçilerinin haklarını özel okul sahiplerinin insafına bıraktı, özel okullardan kamu okullarına nakil talebi 15 Haziran’a kadar durduruldu. Salgında öğretmenlere düşük ücretlerle, esnek çalışma saatlerini dayatanların mesleğimize yönelik kullandığı haddini fazlasıyla aşan bu dili, öğretmenlere ve sendikalara dönük kullanılan ifadeleri reddediyoruz.”

Hem sağlık hem de eğitimdeki eşitsizliğin daha da derinleşmesi üzerinden okulların açılması kararının yanlış olduğunu ifade eden Aydoğan, sözlerini şöyle noktaladı: “Öğretmenleri ve sendikaları suçlayan bu zihniyetin önceliği çocukların üstün yararı değil rantlarıdır. MEB bu haddini aşan açıklamaya karşı ses çıkarmak, tutum almak zorundadır. Bu açıklamayı yapan kişi tüm öğretmenlerden hemen özür dilemeli ve yaptığı açıklamayı geri almalıdır. Mesleğimizi, tüm eğitim ve bilim emekçilerinin haklarını, öğrencilerimizin eğitim hakkını savunmaya devam edeceğiz.”

TELAFİ EĞİTİMİNİ SALGIN ERTELETTİ

Konya Valiliği, 15 Ağustos itibariyle başlaması planlanan özel okulların yüz yüze telafi eğitimlerini Covid-19 salgını nedeniyle erteledi.

Valiliğin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “İlimizde 15 Ağustos tarihinden itibaren özel okullarda yapılması planlanan yüz yüze telafi eğitimlerinin 31 Ağustos tarihinde tekrar değerlendirilmek üzere ertelenmesine karar verilmiştir.”

Öte yandan açık haldeki özel öğretim kursları ve halk eğitim merkezlerinde de eğitime ara verildi.

07-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş