Arama sonuçları

MEB'in seminercisi: Comte, Darwin, Sartre, Marks yerine Hacı Bayram Veli okutulsun

MEB'in seminercisi: Comte, Darwin, Sartre, Marks yerine Hacı Bayram Veli okutulsun

MEB'in seminercisi: Comte, Darwin, Sartre, Marks yerine Hacı Bayram Veli okutulsun. BirGün'de yer alan habere göre, Yeni Akit’in çeşitli okullara giderek öğrencilere seminerler veren yazarı Ali Erkan Kavaklı, eğitim müfredatı konusunda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a akıl dışı bir çağrıda bulundu.

“Fen bilgisi, fizik, kimya, biyoloji, hayat bilgisi, coğrafya kitaplarında materyalist ve ateist bakış açısı ile yazdırılıyor. MEB bunu seyrediyor, düzeltmek için kılını kıpırdatmıyor” diyen Kavaklı, ‘Yaratılış Kongresi’ne tebliğ sunan ‘ilim insanları’nın bütün evrenin Allah’ın eseri olduğunu savunan görüşlerine övgü yaptı.

Eğitimde kalan son bilim kırıntılarının da yok edilmesini isteyen Kavaklı, dünya tarihine iz bırakan düşünürlerin müfredattan çıkarılmasını talep ederek yazısında şu ifadeleri kullandı:

‘MADDECİ ANLAYIŞ KAMİL İNSAN YETİŞTİREMEZ’

“Maddeci Aguste Comte, inkârcı Darwin, varoluşçu Jan Paul Sartre, din halkların afyonudur diyen Karl Marks Batı kültürünün öncüleri, kurucuları ve mimarları. Kiliseyi ve dini düşman ilan ettiler. Seküler ve maddeci bir eğitim anlayışı geliştirdiler.

(…) Maddeci, inkârcı, din karşıtı, evrimci, sadece dünya hayatının imarını hedefleyen bir eğitim anlayışı erdemli ve kâmil insan yetiştiremez.

Biz erdemli, olgun, kâmil insan yetiştiren medeniyetin çocuklarıyız. Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş Veli, Hacı Bayram Veli, İmam Gazali, İbn Sina, İbn Rüşd, İbn Haldun, Bediüzzaman, Ahmedi Hani, Prof. Fuat Sezgin bu medeniyetin evlatları.

Kıtaları ve gönülleri fetheden medeniyetin evlatları, kendi kültür ve medeniyetini yeniden keşfetmeli, geçmişten ilham alarak geleceğin fethine çıkmalı.

Yeni bir başlangıç için Vira Bismillah!..”

ALİ ERKAN KAVAKLI HAKKINDA

Yeni Akit gazetesinin yazarı olan Ali Erkan Kavaklı, İstanbul’dan Van’a kadar Türkiye’nin çeşitli kentlerindeki okullarda Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından seminerlere çıkartılıyor.

Kavaklı’nın genelde lise seviyesindeki öğrencilere verdiği seminerlere İlçe Milli Eğitim Müdürleri bizzat katılıyor ve kendisine plaket veriyor. MEB’e bağlı Eğitim Müdürlüklerinin internet sitesinden basın duyurularına ulaşılabilen bu seminerlerde Kavaklı’ın, ‘öğrencilere motivasyon’ kazandırdığı öne sürülüyor.

Kavaklı sözde, ‘öğretmen ve okul idarecilerini öğrencilerin yeteneklerini keşfetme, geliştirme ve başarılarını arttırma konularında’ bilgilendiriyor.

23-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş