Arama sonuçları

Meclis'te 'Öğrenci Andı' kararına tepkiler sürüyor

 Meclis'te 'Öğrenci Andı' kararına tepkiler sürüyor

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, Danıştayın, öğrenci andının ve madalyalardan Atatürk kabartmasının kaldırılması kararını değerlendirdi. Tatlıoğlu, "Türk ve Atatürk kavramlarından bu kadar korkulmasının ve bu kadar uzak durulma gayretinin sebebini anlamakta güçlük çekiyoruz" dedi.

Tatlıoğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin gündeminde ekonomi, vatandaşın gündeminde geçim, ekonomi ve milli hassasiyetler bulunduğunu söyledi.

ÖĞRENCİ ANDI VE ATATÜRK

Danıştayın, öğrenci andının ve devlet, cumhuriyet, liyakat nişanlarındaki Atatürk kabartmalarının kaldırılması yönündeki kararlarını da değerlendiren Tatlıoğlu, şöyle dedi:

"Danıştay bu vesileyle Türkiye'nin en önemli sorunlarını çözmüştür ve Türkiye artık bir uçuşa geçecektir. Yargının bu kadar sarayın kontrolünde olduğu bir Türkiye'de, maalesef Cumhur İttifakı döneminde bunların yaşanması dikkat çekicidir. Türk ve Atatürk kavramlarından bu kadar korkulmasının ve bu kadar uzak durulma gayretinin sebebini de anlamakta güçlük çekiyoruz."

Öğrenci andı konusundaki yasakları kaldıran kararın Milli Eğitim Bakanlığı’nca tekrar Danıştaya gönderildiğini belirten Tatlıoğlu, madalyalardan Atatürk kabartmasının kaldırılması konusunun bizzat Cumhurbaşkanlığı’nca takip edilerek temyize gönderildiğini söyledi.

15-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş