Arama sonuçları

Melih Bulu: Gece yarısı kararnamesiyle geldi, aynı şekilde gitti

Melih Bulu: Gece yarısı kararnamesiyle geldi, aynı şekilde gitti

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı. Karar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Melih Bulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Ocak 2021 tarihli kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilmişti. Karar, 1 Ocak'ta Resmi Gazete yayımlanmadığından ötürü 2 Ocak 2021'de Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

6 AY SONRA GİTTİ

Bulu'nun göreve atanmasının ardından, rektörün seçimle belirlenmesini isteyen öğrenci ve akademisyenler Boğaziçi Üniversitesi'nde protesto gösterileri düzenlenmeye başlamıştı. Protestolar o günden bu yana sürüyordu.

Protestolara diğer üniversitelerden de destek gelmişti. Gösterilerde çok sayıda öğrenci gözaltına alındı, bazılarının elektronik kelepçe takılarak ev hapsine alınması tepki çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, protestoları eleştirirken Prof. Dr. Ayşe Buğra'yı da hedef almıştı.

Erdoğan'ın "Osman Kavala denilen Soros temsilcisi olan kişinin karısı da Boğaziçi Üniversitesi'nde bu provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır" sözlerine Ayşe Buğra "Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarını esefle karşılıyorum, memleketim adına üzülüyorum" yanıtını vermişti.

Son olarak Rektörlük, "sağlık ve güvenlik risklerini" gerekçe göstererek kampüslere giriş ve çıkışları 3 Temmuz'dan 5 Temmuz 2021 Pazartesi gününe kadar kısıtlamış, tepki göstermek için kampüse giden akademisyenler, güvenlik görevlileri tarafından kampüse alınmamıştı.

Akademisyenler, haklarının gasp edildiğini, TCK'nın 117, 154, 112 ve 119. maddelerinin ihlal edildiğini söyleyerek suç duyurusunda bulundu.

6 AY SONRA BİTER DEMİŞTİ

Bulu göreve atanmasının ardından başlayan protestoları "6 ay sonra biter" diye yorumlamış ve istifa etmeyeceğini açıklamıştı. Ancak 6 ay sonra protestolar bitmedi ve Bulu, göreve geldiği gibi gece yarısı kararnamesiyle gitti.

15-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş