Arama sonuçları

Meslek liseliler temizlik malzemesi üretiyor

Meslek liseliler temizlik malzemesi üretiyor

Hatay'ın Kırkhan ilçesinde bu yıl başında temizlik malzemesi üretimine başlayan meslek lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, ürünlerini kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektördeki şirketlere satıyor.

Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde bu yıl açılan kimya bölümünün 3 öğretmen ve 15 öğrencisi, bölgedeki fabrikaların da tecrübe ve ekipman desteğinden faydalanarak sıvı sabun, yüzey temizleyici, çamaşır suyu, oda parfümü, bulaşık deterjanı, kireç çözücü, cam temizleyici ve kolonya üretimi gerçekleştiriyor.

"Han Kimya" markası altında üretilen temizlik ve hijyen ürünleri, sipariş yöntemiyle kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektördeki şirketlere satılıyor ve elde edilen kazanç okulun döner sermayesine aktarılıyor.

1 MİLYON SATIŞ RAKAMI

Aynı zamanda sektör için nitelikli personel de yetiştiren okulun hedefi aylık 100 ton üretim kapasitesiyle yıllık 1 milyon liralık satış rakamını yakalayabilmek.

Kırıkhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Dinç, AA muhabirine, kimya sektörü ve diğer alanlardaki ihtiyaçları karşılamak için nitelikli öğrenci yetiştirdiklerini söyledi. Dinç, okulun kimya bölümünün açılmasıyla özel sektördeki bir fabrikadan destek alarak temizlik ve hijyen malzemesi üretimine bu yıl başladıklarını aktardı.

Dinç, talep doğrultusunda üretim kapasitelerini arttırabileceklerini belirterek, "Amacımız çevre illerdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temizlik ürünleri ihtiyacının okulumuzdan karşılanması" diye konuştu.

Okula ekipman desteğinde bulunan fabrikanın İşletme Müdürü Bülent Çelik de kimya bölümünün açılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Kimya bölümü 9. sınıf öğrencisi Abdullah Onur Gül, kimyaya ilgisinden dolayı bu bölümü seçtiğini, buradan elde ettiği geliri eğitimine harcadığını aktardı.

Öğrencilerden Sait Emrişal, kimya bölümünü bitirmesinin ardından daha kolay iş bulacağını umduğunu anlatarak bu alanda kendini daha çok geliştirmek için çaba gösterdiğini kaydetti.

19-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş