Arama sonuçları

Mesleki çalışma programına Cumhurbaşkanlığı semineri eklendi

Mesleki çalışma programına Cumhurbaşkanlığı semineri eklendi

Mesleki çalışma programına Cumhurbaşkanlığı semineri eklendi. MEB’in 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda öğrenci, veli ve çevre ile etkileşimlerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlediği 8-12 Şubat 2021 mesleki çalışma programına Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve uygulaması” başlığını dâhil etti.

BirGün'de yer alan habere göre, Eğitim Sen 2 No’lu Şube, tüm öğretmenleri mesleki gelişimde yeri olmayan ‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve uygulaması’ konulu seminere katılmamaya davet etti.

MESLEKİ ÇALIŞMA PROGRAMINA 'CUMHURBAŞKANLIĞI' SEMİNERİ DE EKLENDİ

 

Yapılan açıklamada şöyle denildi: “Mesleki çalışmanın amaçları; eğitim ve öğretimin niteliğini geliştirmek ve verimliliği artırmak, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, yenilenen, güncellenen öğretim programları hakkında öğretmenlerin bilgilenmelerini ve içeriğini müzakere etmelerini sağlamak, derslerin işlenişinde uygulanan yöntem ve teknikler, kullanılan öğretim materyalleri ile ölçme ve değerlendirme kriterleri hakkında öğretmenlerin bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmalarını sağlamak, eğitim ve öğretim süreçlerinde karşılaşılan sorunları tespit etmek ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri geliştirmek, öğrenci, veli ve çevre etkileşimini artırmak, Eğitim ve öğretim uygulamalarındaki iyi örneklerin paylaşılmasını sağlayarak özgün çalışmaları geliştirmek, öğretmenlerin ders kazanımlarına yönelik yazılı ve görsel yenİ öğretim materyalleri ile içerikler hazırlamalarına, geliştirmelerine ve paylaşmalarına destek olmak ve öğretmenlerin bireysel gelişimlerine katkı sağlamak’ şeklinde 9 ana başlıkta belirtilmiştir."

MESLEKİ GELİŞİMDE YERİ YOK

Eğitim Sen 2 No’lu Şube’nin yaptığı açıklamada Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Bakanlığın ilgili yönetmeliğinden bağımsız olduğu kaydedildi. Açıklamada şu aktarımlarda bulunuldu:

“Öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkı sunmayacak, mesleki çalışmanın amaçları ve konularında yer almayan “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve uygulaması” gibi bir konu başlığını 08-12 Şubat tarihleri arasında yapılacak mesleki seminerlere ekleyerek, siyasal iktidarın ideolojik politik ihtiyacını mesleki gelişim adı altında öğretmenlere dayatmaktadır. Bu uygulama, son zamanlarda karşımıza çıkan tüm kurumların siyasal iktidarın payandası haline getirmeye çalışan diğer uygulamalardan bağımsız değildir. Bakanlık, eğitimde derinleşen sorunlara çare olamayacağını son 11 aylık uygulamasıyla göstermiştir. Salgın döneminde çözülememiş birçok sorun güncelliğini koruyorken, merkezi ve taşra teşkilatlarında görevli idari kadronun liyakatları kamuoyunda tartışma konusuyken, bakanlığın en azından ilçelerde uygulanan seminer programlarını takip etmesini öneririz. Eğitim emekçilerini bakanlığın seminer programında yer almayan, amacı ve konu başlığı açısından mesleki gelişimde yeri olmayan “cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ve uygulaması” konulu seminere katılmamaya çağırıyoruz.”

08-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş