Arama sonuçları

Mevzuat yok sayıldı, öğretmenin görevine usulsüz son verildi

Mevzuat yok sayıldı, öğretmenin görevine usulsüz son verildi

Isparta’da görev yapan Öğretmen Ali Selçuk Kapçı, mevzuata aykırı şekilde başka okulda görevlendirildi. Öğretmen Ali Selçuk Kapçı itirazlarına yanıt alamazken mazeretine rağmen görevine son verildi.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde norm kadro fazlasıyla felsefe öğretmeni olarak görev yapan Ali Selçuk Kapçı, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne aykırı bir şekilde Eğirdir ilçesinde görevlendirildi. Ali Selçuk Kapçı’ya 4 Aralık 2020 tarihinde Eğirdir Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde göreve başlaması gerektiği tebliğ edildi.

Kapçı’nın 73 yaşındaki annesi Hatice Perihan Kapçı’ya Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi Sağlık Kurulu tarafından verilen raporda, “Tüm hastalıkları birlikte değerlendirildiğinde başkalarının güç ve yardımı olmaksızın hayatını idame ettiremeyeceği kanaati oluşmuştur” denildi.

Kapçı bu sağlık belgeleriyle beraber ilgili mevzuat maddesi üzerinden, 11 Aralık 2020’de Isparta Valiliği’ne, 18 Aralık 2020’de ise Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurdu ancak bir yanıt alamadı. 12 Şubat 2021 tarihinde de Kapçı’nın görevine tamamen son verildi.

KADRO OLMASINA RAĞMEN ATAMADILAR

Ali Selçuk Kapçı  şöyle konuştu: “Isparta Merkez’de Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi’nde 2, Şehit Polis Mehmet Karacatilki Bilim ve Sanat Merkezi’nde 1 olmak üzere toplam 3 felsefe norm kadrosu var. Beni bunların hiçbirine atamıyorlar, annemin sağlık durumunu bildikleri halde Wilçede görevlendiriyorlar. Üstelik CİMER’e şikâyette bulunmamızın ardından Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz 73 yaşındaki anneme hakaret davası açtı.
Bu hukuksuz ortama güvenemiyoruz. Aylardır işsizim ve annemin bin 800 TL maaşından başka gelirimiz yok. Bize böyle zorluk yaşatıyorlar. Ben uzak ilçeye gittiğim zaman anneme bir şey olursa bunun hesabını kim verebilir?”

MEVZUAT NE DİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin 53’üncü maddesinde şu ifadeler yer alıyor: “İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen öğretmenler ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan öğretmenlerden norm kadro fazlası konumunda bulunanlar, engellilik durumlarının devamı süresince resen görev yeri belirlemeden istisnadır.”

20-05-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş