Arama sonuçları

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan maske uyarısı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan maske uyarısı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan maske uyarısı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Gerçekten inanırsak, askıya aldığımız 'okul heyecanını' bu yıl da layıkıyla yaşar, çocuklarımıza yaşatırız. İşe lütfen, maskemizi takarak başlayalım" ifadelerini kullandı.

Bakan Selçuk, Twitter ve Instagram hesaplarından #okullarıbirlikteaçacağız etiketiyle yaptığı paylaşımda, ülkenin 1 milyondan fazla öğretmeni bulunduğunu belirtti.

Kendisinin de o öğretmenler arasında yer aldığını hatırlatan Selçuk, "Hepimiz çocukların yanında olacağız. Gerçekten inanırsak, askıya aldığımız 'okul heyecanını' bu yıl da layıkıyla yaşar, çocuklarımıza yaşatırız. İşe lütfen, maskemizi takarak başlayalım" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Selçuk'un yaptığı açıklamanın tamamı ise şu şekilde:

"Yılın bu zamanlarını okul heyecanıyla geçirirdik. 'Hangi sınıf, hangi öğretmen, hangi kitap, hangi çanta, hangi okul çorabı...' gibi kendi sıradanlığıyla güzelleşmiş heyecanlarımız vardı. Bu yıl, bunları biraz öteleyeceğiz ama bu öteleyiş; çocuğun, öğretmenin, velinin heyecandan vazgeçeceğiz anlamına gelmiyor. Herkesin kafasında doğal olarak 'Nasıl olacak?' sorusu var: Uzaktan eğitim nasıl olacak? Okullar açıldığında sosyal mesafe, ders programları nasıl olacak? Yani, yüzlerce 'Nasıl olacak?' sorusu... Evet, her birinin cevabı var. Fakat şu cümle tüm cevapların üzerinde bir öneme sahip olmalı: Okullar konusundaki kaygılarımızı lüzumlu seviyede tutalım, lütfen. Bu, 'tüm dünya'nın yaşadığı geçici bir süreç. Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ülkemiz için en iyi, en sağlıklı, en güvenli olanı yapmak için uğraşıyoruz ve bu süreçte birbirimize güvenmek, birbirimize inanmak, birbirimizden destek almak en büyük çıkış noktamız olacak. Bu ülkenin 1 milyondan fazla öğretmeni var. Ben de onlardan biriyim. Hepimiz sadece çocuklarımızın eğitimi için buradayız ve ihtiyaç duydukları her an çocuklarımızın yanında olacağız. Buna gerçekten inanırsak askıya aldığımız o 'okul heyecanını' bu yıl da layıkıyla yaşar, çocuklarımıza yaşatırız. İşe, maskemizi takıp sosyal mesafemizi koruyarak başlayalım, lütfen." 

13-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş