Arama sonuçları

MEB reklamını yapmıştı: Diyanet Çocuk rekor kırdı

MEB reklamını yapmıştı: Diyanet Çocuk rekor kırdı

MEB reklamını yapmıştı: Diyanet Çocuk rekor kırdı. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) okullarda tanıtımını yaptığı Diyanet Çocuk dergisinin abone sayısı 71 bine ulaştı. Basım ve dağıtım maliyeti 3 milyon TL’ye yaklaşan derginin, bazı kentlerde okullarda dağıtıldığı öğrenildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yıllık basım masrafı 5 milyon 85 bin TL olan Aylık Dergi, Çocuk Dergisi ve Aile Dergisi’nin reklamı için bakanlığın kapısını çaldı.

MEB REKLAMINI YAPMIŞTI: DİYANET ÇOCUK REKOR KIRDI

İl müftülükleri, dergilerin ismini ve yıllık abonelik fiyatlarını içeren listeyi milli eğitim müdürlüklerine göndererek okullarda tanıtım yapılmasını istedi. Okul panolarına, Diyanet’in yayıncısı olduğu beş derginin reklam broşürleri asıldı.

ABONE SAYISI HIZLA ARTTI

Diyanet’ten edinilen bilgiye göre, yıllık abonelik ücreti 60 TL olan Diyanet Çocuk Dergisi, MEB’in “reklamının” ardından abone sayısını artırdı. Derginin toplam abone sayısının 71 bine ulaştığı, abonelerin 50 bininin Türkiye’den, 21 binin ise yurtdışından olduğu bildirildi.

2018 yılında başlatılan, “Diyanet Dergilerimizi Halkımızla Buluşturuyoruz” projesi kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim yılında okullarda da tanıtımı yapılan Diyanet Çocuk Dergisi’nin bazı müftülüklerce ücretsiz dağıtıldığı belirtildi. Diyanet’in, “Öğrencileri Diyanet ile buluşturmak” amacıyla bazı kentlerdeki ilk ve ortaokullara dergiyi ücretsiz gönderdiği ifade edildi.

MALİYET 8 MİLYON TL

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü, kurum dergilerinin 2020 yılı montaj, kalıp, baskı, cilt, poşetleme ve teslim için 3 Aralık’ta ihale açtı. Yaklaşık maliyeti 8 milyon TL olarak öngörülen iş için açılan ihale, iki farklı şirkete bölüştürüldü. Şirketlerden biri, Diyanet Aylık Dergi ve Diyanet Aile Dergisi’nin basım ve paketleme işini üstlenirken diğer şirket, Diyanet Çocuk Dergisi’nin basım ve paketleme işini üstlendi.

14-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş