Arama sonuçları

Milli Savunma Üniversitesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi

Milli Savunma Üniversitesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Kuvvet Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Karargah Subaylığı ve 3'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törenin açılışında konuşan MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, 5 yıl önce "dünya tarihinin en büyük ihanetlerinden birisi" olan 15 Temmuz FETÖ ihanetinden sonra üniversitenin kurulduğunu anımsattı.

Üniversitenin bu süreçte 16 bin 868 kişilik öğrenci mevcuduna ulaştığını aktaran Afyoncu, bu yıl ilk defa birinci sınıftan aldıkları Harp Okulu mezunu öğrencileri de 30 Ağustos'ta mezun edeceklerini bildirdi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER DİPLOMALARINI ALDI

Törene, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şentop ve Akar, dereceye giren öğrencilere diplomalarını teslim etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MSÜ'den ayrılırken askerleri de selamladı.

16-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş