Arama sonuçları

Mucize kurtuluş depremzede çocukların umudu oldu

Mucize kurtuluş depremzede çocukların umudu oldu

Mucize kurtuluş depremzede çocukların umudu oldu. İzmir’de yaşanan depremin ardından Elif 65, Ayda 91 saat sonra enkaz altından kurtarıldı. Bu iki bebeğin kurtuluşu bütün depremzede çocukların yeniden hayata bağlanması için umut oldu. Hürriyet’te yer alan habere göre, eğitim vakıfları ve kurumlar depremden etkilenen çocuklar için art arda burs açıklamaları yaptı.

ANNESİNİN ÇALIŞTIĞI KURUM AYDA’NIN YANINDA

Depremde yıkılan Rıza Bey apartmanının enkazında 91’inci saatte bir mucize gerçekleşti ve üç yaşındaki Ayda sağ olarak çıkarıldı. Ancak aynı enkazdaki annesi Fidan Gezgin artık yaşamıyordu. Eczacıbaşı’na bağlı seramik firmasında Mağaza yöneticisi olarak çalışan anne Fidan Gezgin’in geride bıraktığı evladına kurumu şu mesajla sahip çıktı:

“Bir kere daha anladık ki umut en büyük hazinemiz… Mağaza Müdürümüz Fidan Gezgin ve üç yaşındaki kızı Ayda Gezgin, 30 Ekim’de meydana gelen İzmir depreminde dört gece enkaz altındaydı. Umutlu bekleyişin ardından Ayda, 91. saatte mucizevi bir şekilde kurtarıldı. Eczacıbaşı Topluluğu olarak Ayda’nın ve kardeşi Atakan’ın her zaman yanında olacağız.”

KARGO ŞİRKETİ TÜM EĞİTİM MASRAFLARINI KARŞILAYACAK

Yurtiçi Kargo da Ayda için hemen harekete geçti ve eğitim masraflarını karşılayacağını belirtti. Şirketin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Ayda bizim kızımız! 91 saat sonra enkazdan sağ kurtulan Ayda’mızın tüm eğitim masrafları tarafımızdan karşılanacak" denildi.

TEV BURS SAYISINI ARTTIRACAK

Türk Eğitim Vakfı (TEV) yaptığı açıklamayla, İzmir depreminden etkilenen bölge ve ailelerin durumunu dikkate alarak burs adetini arttıracağını duyurdu. TEV burs talep eden öğrencileri ön değerlendirme için vakfın İzmir Şubesi’ne başvurmaya çağırdı.

ELİF VE KARDEŞLERİNE TED'DEN DESTEK

TED İzmir Koleji, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada deprem enkazından çıkarılan üç yaşındaki Elif ve kardeşlerine destek olacağını açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İzmir'in mucizesi Elif ve kardeşlerinin anaokulundan liseye kadar olan tüm eğitim masraflarını üstleniyoruz.”

İSTEK VAKFI’NDAN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA TAM BURS

İSTEK Vakfı İzmir Okulları, depremde konutları yıkılan, ebeveynlerini kaybetmiş çocuklara eğitim bursu vereceğini açıkladı. Okul, burada okumak isteyen çocukların, anaokulundan 12’nci sınıfa kadar kontenjanları dahilinde eğitimlerini tam burslu olarak üstlenecek. Vakıf, şu açıklamayı yaptı:

"30 Ekim'de gerçekleşen İzmir depreminde konutları yıkılmış, ebeveynlerini kaybetmiş çocuklar, bizim çocuklarımızdır. Çocuklarımızın anaokulunda 12'nci sınıfa kadar kontenjanlarımız dahilinde eğitimlerini tam burslu olarak üstlenmek üzere okulumuza bekliyoruz."

SEY VAKFI’NDAN EĞİTİM HAYATLARI BOYUNCA DESTEK

Semra & Enver Yücel (SEY) Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, İzmir'deki depremin herkesi derinden sarstığı belirtildi. Vakıftan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Biliyoruz ki ateş en çok düştüğü yeri yakıyor. Şimdi, küçücük yaştaki çocuklarımızın ruhundaki büyük yaraları, bir nebze olsun iyileştirme zamanı. Enkazdan çıkıp mucize yaratan ve enkazdan çıkma umudunu bir an olsun yitirmeden beklediğimiz tüm çocuklarımızın, hayatları boyunca tüm eğitim masraflarını SEY Vakfı olarak karşılamak üzere yola çıktığımızı bildirmek isteriz."

EGE ILGAZ ADINA BURS FONU OLUŞTURULDU

Öte yandan İstanbul Erkek Liseliler Derneği, 30 Ekim'deki depremde annesi ve kız kardeşiyle birlikte hayatını kaybeden İstanbul Erkek Lisesi 10’uncu sınıf öğrencisi Ege Ilgaz Yüksel adına burs fonu oluşturduklarını duyurdu. Yüksel'in İEL'23 dönemi arkadaşları adına yapılan açıklamada, gelecek kuşakların da Ege Ilgaz Yüksel'in tanıması için okul pansiyonundaki bir odaya ismini verecekleri belirtilerek şöyle dendi:

“30 Ekim'de İzmir’de meydana gelen depremde annesi ve kız kardeşiyle birlikte kaybettiğimiz kardeşimiz Ege Ilgaz Yüksel’in isminin derneğimizin isim yaşatma bursunda yer almasını sağlamak ve yine bu fonda toplanan meblağın geri kalan kısmıyla gelecek dönemlerin de kardeşimizi tanıması için dönem arkadaşları olarak okul pansiyonundaki bir odaya ismini verip adını sizlerin de desteğiyle yaşatmak istiyoruz. Bağışlarınızı yapabilirsiniz."

05-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş