Arama sonuçları

Muğla'da mesleki eğitimde sektörle iş birliği turizm toplantısı

Muğla'da mesleki eğitimde sektörle iş birliği turizm toplantısı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde turizm konulu mesleki eğitimde sektörle iş birliği toplantısı düzenlendi.

İlçedeki bir otelde düzenlenen toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, idari amirler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş insanları ve öğrenciler katıldı.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, yaptığı konuşmada, Antik çağlardan bu yana pek çok medeniyetin hüküm sürdüğü Muğla'nın adeta bir açık hava müzesi olduğunu anımsattı.

Muğla'nın Lelegler, Karyalılar, Roma, Selçuklu, Menteşe Beyliği ve Osmanlı'ya kadar birçok medeniyetin izlerini taşıdığını anlatan Tavlı, Muğla'nın dünyaca tercih edilen bir turizm destinasyonu haline geldiğini, mesleki eğitimle ilgili toplantıdaki çalışmaların turizmin alt yapısını ve üst yapısını güçlendirmek üzere yapıldığını vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay da mesleki eğitimde turizmle işbirliği programının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan mesleki eğitimi güçlendirme hamlesi ve bakanımızın gayretleriyle mesleki alanda ciddi bir ivme kazandığını söyledi.

Muğla'da yüzde 35'lik mesleki eğitimde öğrenci artışı sağlandığına işaret eden Çay, "Turizm Bodrum'da konuşulur anlayışıyla programı burada başlattık. Turizm sektörünün temsilcileriyle bir araya geldik. Kalifiye eleman istihdamının oluşturulması adına güçlü bir mesaj vermiş olduk. Mesleki eğitim merkezimiz eylül itibarıyla 2 bin 177 sayımız vardı. Son yasal düzenlemeyle oluşan avantajlar sayesinde 5 bin 120'ye ulaştı" diye konuştu.

Bodrum Turistik İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz de amaçlarının sektörle eğitmenlerin bir arada olup, teorik olarak hangi alanlarda geliştirme yapılabileceğini belirlemek olduğunu aktardı.

Programda, konuya ilişkin çeşitli bilgilendirme sunumları yapıldı.

24-02-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş