Arama sonuçları

Muş'ta meslek lisesi öğrencileri arızalanan akıllı tahtaları onarıyor

Muş'ta meslek lisesi öğrencileri arızalanan akıllı tahtaları onarıyor

Muş'taki Rekabet Kurumu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin de desteğiyle, arızalanan akıllı tahtaların bakım ve onarımını yapıyor. Öğretmen ve öğrenciler, 1,5 ay önce başladıkları çalışma kapsamında kentteki 30 okulun akıllı tahtalarının bakımını yaparak işler hale getirdi.

Okul müdürü Abbas Ataman, öğrencilere mesleki yeterlik kazandırılması noktasında çalışmaların devam ettiğini belirtti. Ataman, "Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il genelindeki bütün okulların akıllı tahta bakım onarım çalışmalarının yapılması için görevlendirildik" diye konuştu.

"AKILLI TAHTA TAMİR İŞİNDE ÇALIŞARAK HARÇLIKLARINI ALIYOR"

Fatih Projesi kapsamındaki akıllı tahtaların bakım ve onarımlarını piyasa şartlarından daha uygun yaptıklarını dile getiren Ataman, akıllı tahtada sorun yaşayan okulların "PYS modülü" üzerinden oluşturdukları arıza kayıtlarını sistemden gördüklerini, daha sonra okullara giderek inceleme yaptıklarını anlattı.

HARÇLIKLARINI KAZANIYORLAR

Bilişim Bölümü Alan Şefi Murat Yetişir ise akıllı tahtaların tamirlerini döner sermaye kapsamında gerçekleştirdiklerini belirterek, "Öğrencilerimiz derslerinin dışında akıllı tahta tamir işinde çalışarak harçlıklarını alıyor" dedi.

Bilişim bölümü 11. sınıf öğrencisi Veysel Özbey ise burada hem meslek öğrendiklerini hem de çalışarak gelir elde ettiklerini söyledi.

17-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş