Arama sonuçları

MYK Başkanvekilliğine yeniden seçildi

MYK Başkanvekilliğine yeniden seçildi

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanvekiliği ve yönetim kurulu üyeliğine yeniden seçildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı kurumun 16. Olağan Seçimli Genel Kurulu'nun hizmet binasında düzenlendiği belirtildi.

YÖNETİM KURULU OLUŞTU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Faruk Özçelik'in yer aldığı genel kurulda MYK Başkanlığına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcisi Adem Ceylan'ın seçildiği ifade edilen açıklamada, yönetim kurulu üyeliklerine şu isimlerin getirildiği aktarıldı:

"Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) temsilciliğine, MEB Eğitim Politikaları Daire Başkanı Dr. Recep Altın, YÖK temsilciliğine SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Sarıbıyık, meslek kuruluşları temsilcisi olarak Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, işçi konfederasyonları temsilciliğine Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Dr. Osman Yıldız, İşveren Konfederasyonları temsilciliğine Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu seçildi."

"TOPLAM 1 MİLYON 871 BİN 11 KİŞİ MYK MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALMAYA HAK KAZANDI"

Başkanvekilliği görevine Prof. Dr. Sarıbıyık'ın seçildiği kaydedilen açıklamada MYK'nin ulusal meslek standartlarını ve ulusal yeterlilikleri hazırlayıp yürürlüğe koymanın yanı sıra uluslararası akredite sınav ve belgelendirme sistemini kurup işletme ve piyasanın ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü oluşturmak gibi görevleri bulunduğu ifade edildi.

MYK'nin bugüne kadar uluslararası akreditasyonu olan 261 kuruluşu sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirdiği bilgisine yer verilen açıklamada, "1 milyon 689 bin 556'sı tehlikeli ve çok tehlikeli işlere ilişkin mesleklerde olmak üzere toplam 1 milyon 871 bin 112 kişi MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı" denildi.

22-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş