Arama sonuçları

Neler oluyor? Erasmus hibelerinde bile kesinti yapıldı

Neler oluyor? Erasmus hibelerinde bile kesinti yapıldı

Erasmus’a hak kazanan ve eğitim görecekleri okullara giden ya da gitme hazırlığında olan öğrenciler büyük hayal kırıklığı yaşadı. İTÜ Erasmus Ofisi, Erasmus öğrencilerine verilecek hibenin 2.5 aya düşürüldüğünü açıkladı. Zor durumda kalan öğrencilere hibenin ne zaman yatırılacağı dahi belli değilken bir de hibenin azaltılması sosyal medyada tepkileri çığ gibi büyüttü. İTÜ ise yaşananlara ilişkin sorumluluk üstlenmedi.

BirGün'de yer alan habere göre, üniversitelerin Erasmus ofislerinin hibe kararı öğrencileri zor durumda bıraktı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Erasmus Ofisi’nce yapılan duyuruda, her sene öğrencilere yarım ya da bir dönem olarak yatırılan hibenin en fazla 2 buçuk ay olarak yatırılacağı belirtildi.

SON ANDA AÇIKLANDI

İTÜ Erasmus Ofisi’nin açıklamayı cuma günü mesai saatinin bitimine yakın yapması dikkat çekti. Öğrenciler ise okullarının bulunduğu ülkelere giderek burada kira sözleşmesi dahi yaptıklarını belirterek sosyal medya hesaplarından bu duruma tepki gösterdi.

İTÜ Erasmus Ofisi ise konuya ilişkin açıklamasında bu durumdan Avrupa Komisyonu, Türkiye Ulusal Ajansı ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nin sorumlu olmadığını söyledi. Ancak sorumlunun kim olduğunu ve sorunun nasıl çözüleceğini söylemedi.

BÜTÇE AZALTILDI

Açıklamada hibe miktarlarında geçen yıla göre ciddi azalma meydana geldiği de belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Hibe dağıtım sonuçları ve kurumların 2021 dönemi bütçeleri incelendiğinde, tüm üniversitelerin hibe miktarlarında olduğu gibi İstanbul Teknik Üniversitesi’ne tahsis edilen hibe miktarında da geçmiş yıllara kıyasla önemli oranda azalma olduğu görülmektedir. İlan edilen bütçe, İTÜ olarak talep ettiğimiz bütçenin oldukça altında kalmıştır."

28-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş