Arama sonuçları

Nepotizmin adresi İzmir Katip Çelebi

Nepotizmin adresi İzmir Katip Çelebi

Nepotizmin adresi Ä°zmir Katip Çelebi. AKP döneminde üniversiteler ciddi zarar gördü. Ä°zmir’in dördüncü üniversitesi olarak açılan Ä°zmir Katip Çelebi Üniversitesi (Ä°KÇÜ) de bunlardan birisi. Son dönemde Ä°KÇÜ en çok nepotizm (akraba kayırmacılığı) ile anılıyor. Siyasilerin akrabalarından, rektör yardımcılarının kızlarına kadar üniversitede birçok nepotizm vakası yaÅŸanmıştı.

FETÖ SORUÅžTURMALARI

2010 yılında kurulan üniversitenin ilk rektörü Prof. Dr. Galip Akhan’ın rektörlüÄŸü döneminde 15 Temmuz’un ardından çok sayıda akademisyen FETÖ soruÅŸturmaları nedeniyle tutuklandı. Akhan hakkında da YÖK’e ÅŸikayet yapılmasının ardından kurul tarafından soruÅŸturma açıldı. Bunun üzerine Akhan istifa etti. Akhan Abdullah Gül’ün de akrabasıydı.

195 ÖZEL Ä°LAN

Bir AKP üniversitesi olan Ä°KÇÜ’nün durumunu özetleyen olay 2019 Sayıştay raporlarında saklı. Rapora göre kiÅŸiye özel ilanlarla 195 kiÅŸiye öÄŸretim üyesi kadrosu açıldı.

EÅž-DOST-AKRABA

Ä°KÇÜ karşımızda tam bir eÅŸ-dost-akraba üniversitesi olarak duruyor. Üniversitede öÄŸrencisi olmayan iki bölüme 2019 yılında AKP’li iki kiÅŸi atanmıştı. Olay sadece bundan ibaret de deÄŸil. Üniversitenin SaÄŸlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu DiÅŸçilik Hizmetleri bölümündeki iki öÄŸretim görevlisi kadrosuna rektör yardımcılarının kızları atanmıştı. Ardından üniversitenin Sosyal ve BeÅŸeri Bilimler Fakültesi’nin medya ve iletiÅŸim bölümüne evli bir çift atanmıştı.

SORU ÖNERGESÄ°NÄ°YLE ORTAYA ÇIKTI

Son olarak üniversitedeki nepotizm CHP Ä°zmir Milletvekili Mahir Polat’ın soru önergesine verilen cevapla ortaya çıktı. Rektör Prof. Saffet Köse Polat’a konuyla ilgili ÅŸu cevabı gönderdi:

“Åžube müdürlüÄŸünden daha üst görev niteliÄŸinde bulunan kadrolardan 16’sının ÅŸube müdürlüÄŸü kadrolarına sınavsız olarak atamasının yapıldığı; rektör, rektör yardımcısı, dekan ve öÄŸretim görevlileri arasından tespit edilebilen 27 kiÅŸinin birbiri arasında akrabalık bağı bulunduÄŸu görülmüÅŸtür.”

Ä°KÇÜ ise durumun nepotizm olmadığını öne sürdü. Açıklama yayınlayan rektörlük, tüm çalışanların sadece yüzde 1,6’sında akrabalık bağının tespit edildiÄŸini, buna nepotizm demenin kötü niyetli bir yaklaşım olduÄŸunu iddia etti.

26-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

PaylaÅŸ