Arama sonuçları

‘Neşe’si ve ‘iyi kalbi’ ile hatırlanacak

‘Neşe’si ve ‘iyi kalbi’ ile hatırlanacak

Uzun süredir durumunun iyi gitmediğini biliyorduk, direniyordu ama umut veren iyileşme yerine sağlığı hep kötüye gidiyordu. Entübe olduğunda da Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı “Muhittin Böcek” gibi uzun sürse de iyileşip, ailesine, sevdiklerinin yanına döneceğini düşünüyorduk. Maalesef olmadı. Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı (TÖZOK) Nurullah Dal 19 Aralık 2020 tarihinde yaklaşık bir ay önce yakalandığı Kovid-19’dan yaşamını yitirdi.

Aileden birisini kaybetmiş gibi olduk. Uzun yıllardır tanışırız. Haber kaynağı olmasının yanı sıra dostluğu hep çok değerli oldu. Enerjisi ve neşesi ile bulunduğu ortamın en aranan karakterlerinden birisiydi. Uzun yıllar eğitim sektörü temsilcilerinin buluştuğu geleneksel TÖZOK Antalya sempozyumlarında saatler süren sohbetlerin adeta baş kahramanı oluyordu.

NEŞESİ VE İYİ KALBİ İLE HATIRLANACAK

30 Ekim’de İzmir depreminin ardından okullara destek vermek için kente gittiğinde Kovid-19’a yakalandı. Önce evde, ardından hastanede tedavi görüyordu. En yakın dostu TÖZOK Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili Cem Gülan şöyle konuşuyor:

“Depremin hemen ardından İzmir’e gidecektik ama Nurullah dayısını kaybettiği için 13 Kasım’da gittik. İzmir’de okulları ziyaret ettik. 18 Kasım’da ise hastalığı başladı. Maalesef iyileşme yerine durumu giderek kötüleşti ve kaybettik. Benim için çok ağır. Son 20 yıldır tüm yurtdışı ve yurtiçi seyahatlerde hep beraberdik, kardeşim, can dostum. Hatta haşarı çocuğum gibiydi benim. Hepimizin neşe kaynağı. Hep muziplikleri ve neşesi, enerjisi ile gözümüzün önünde. Bir kez bile sesini yükseltmemiştir. Hepimiz için çok zor. Hepimiz için büyük kayıp. Can dostu, can kardeşi kaybettik."

Nurullah Dal, 21 Aralık Pazartesi günü Fatih Camisi’nde kılınacak namazın ardından aile kabristanlığına defnedilecek. Cenaze törenine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile çok sınırlı sayıda aile yakını ve dostları katılacak.

Son 3 yıldır TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapan Dal, 54 yaşında ve iki çocuk babasıydı. Eşi Yonca Dal ile çocuklarına ve tüm sevdiklerine sabırlar diliyoruz.

-

-

19-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş