Arama sonuçları

Nesil yetiştirme görevi vakıflara, cemaatlere devredilemez

Nesil yetiştirme görevi vakıflara, cemaatlere devredilemez

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, nesiller yetiştirme görevinin, vakıflara, derneklere, cemaatlere ve tarikatlara devredilemeyeceğini kaydetti.

Kaya, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, internet sitesinde Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA) vizyonunun, "Medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek nesilleri yetiştirme" olarak ifade edildiğini aktardı.

YENİ NESİL YETİŞTİRME GÖREVİ

Kaya, Türkiye Cumhuriyeti'nde yeni nesiller yetiştirme görevinin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) eliyle, öğretmenler tarafından mevcut müfredat çerçevesinde gerçekleştirildiğini belirtti. Kaya, "Nesiller yetiştirme görevi vakıflara, derneklere, cemaatlere ve tarikatlara devredilemez" dedi.

Kaya, TÜGVA'nın "yeni nesiller yetiştirme" hedefinin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın görev alanına müdahale anlamı taşıdığını savundu.

"TÜGVA BU GÜCÜ NEREDEN ALIYOR?"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin "yıllardır Büyükada İskelesi binasını kiralama amacı dışında kullanan TÜGVA'yı binadan tahliye edemediğini" söyleyen Kaya, TÜGVA'nın bu gücü nereden aldığını sordu.

Mahmut Özer'in Milli Eğitim Bakanlığı görevine gelmesinin ardından bakanlıkta yapılan bazı atamaları da eleştiren Kaya, şunları kaydetti:

"Cumhuriyeti, devrimlerini ve Cumhuriyetin değerlerini ilelebet yaşatacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti Cumhuriyet emin ellerde. AKP ne yaparsa yapsın, çocuklarımızı ötekileştiren, özgürlükleri kısıtlayan, temel insan haklarına aykırı hiçbir eğitime, hiçbir kitap içeriğine izin vermeyeceğiz. AKP giderayak, çocuklarımızın ruhunda, telafisi imkansız hasarlar açmasının önünde siper olacağız. Öğrencilerimizin hayalleri, bizim hedeflerimiz olacak. Hiç kimse umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmasın."

20-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş