Arama sonuçları

Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi: Hangi yüzdelik dilimden öğrenci alıyor?

Bu yıl İngilizce ve Almanca hazırlık sınıfı açacak liselerden birisi de Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi oldu. Ayrıca lisenin kontenjanı bu yıl 48 öğrenci arttı. Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Altunbaş pervinkaplancom instagram yayınına katılarak, sorularımızı yanıtladı. İşte sorular ve yanıtları: 

HAZIRLIK SINIFI KONTENJANLARI

Bu sene İngilizce ve Almanca hazırlık sınıfı açıyorsunuz. 2022-2022 öğretim yılı için hazırlık sınıflarının kontenjanı nedir? Geçen yıla göre kontenjanda değişiklik oldu mu? 

Okulumuz 1914 yılında Nişantaşı Erkek Sultanisi adıyla öğretime başlamış olup 1956-1957 öğretim yılında kız lisesine dönüştürülmüş ve "Nişantaşı Kız Lisesi" adını almıştır. 1996-1997 Eğitim Öğretim yılında Yabancı Dil Ağırlıklı Lisestatüsünde öğrenci almaya başlayan okulumuz 2005-2006 Eğitim Öğretim yılına kadar Yabancı Dil Ağırlıklı Lise olarak devam etmiştir.2005-2006 Eğitim Öğretim yılında Anadolu Lisesi olarak "Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi” adını almıştır.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılından itibaren Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları (Proje Okulları) kapsamına alınarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmekte olup 2022-2023 Eğitim Öğretim yılından itibaren de Almanca ve İngilizce hazırlık sınıfı olan bir eğitim kurumu olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam edecektir. 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında 102 olan kontenjanımız, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında 150 olarak belirlenmiştir.

Hazırlık Sınıflarımız:

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında 3 sınıf İngilizce Hazırlık Sınıfı toplam 90 öğrenci, 2 sınıf Almanca Hazırlık Sınıfı toplam 60 öğrenci olacaktır. Sınıf kontenjanlarımız 30 öğrenci olarak belirlenmiştir.

-Sınıf kontenjanlarınız ne olacak?

Okulumuzda 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı itibari ile 25 şube bulunmaktadır. Genel olarak şubelerin yanında Biyoloji, Fizik, Kimya Laboratuvarları; Resim, Müzik, Bilgisayar Odaları; Konferans ve Spor Salonu; zengin bir kütüphanesi bulunmaktadır.

9.sınıflarımızda 4 Şubede toplam 96,

10.sınıflarımızda 9 şubede toplam 269,

11.sınıflarımızda 6 şubede toplam 159,

12.sınıflarımızda 6 şubede toplam 166, 

Genel toplamda 25 şubede 690 öğrencimiz öğrenim görmektedir.

HANGİ YÜZDELİK DİLİMDEN ALIYOR?

-Geçen sene okula son giren öğrencinin yüzdelik dilimi ve puanı ne olmuştu? Bu öğrencinin hangi testten kaç doğru-yanlışı var.

 

2021 Yılı LGS

DOĞRU

YANLIŞ

BOŞ

   
 

Türkçe

17

3

0

   
 

Matematik

11

5

4

   
 

Fen Bilimleri

18

2

0

   
 

T.c İnkılap Tarihi

9

1

0

   
 

Din KAB

9

1

0

   
 

Yabancı Dil

8

2

0

   
 

 

Okula en son giren Öğrencinin Puanı: 407.31

Yüzdelik Dilimi: 4.6

 

NAKİLLER DÖNEMİ 

         

-Nakiller döneminde puanlarınız ne oldu?

Okulumuzda nakiller döneminde yüzdelik dilim ve puanlarda büyük değişmeler söz konusu olmuyor. Geçen sene okulumuzda nakillerde yüzdelik dilim ve puan değişimi olmadı ama İstanbul’da birçok okulda bu değişikliği gördük.

YÜZDELİK DİLİMLER NE OLUR?

-Bu sene hazırlık sınıfı açmanızın yüzdelik dilimlere nasıl yansıyacağını düşünüyorsunuz? Genelde yükseltir beklentiniz nedir? Yüzde kaçlık dilimden alırsınız?

Küreselleşen dünyamızda bireylerin daha fazla bilgiye ulaşabilmek, küresel alanda daha saygın bir şekilde var olabilmek, uluslararası alanın imkânlarından faydalanmak ve bu alandaki akranları ile iletişim halinde olabilmesi için en az bir yabancı dile hâkim olmak zorundadır.

Gelişen Teknoloji dünyasında yurt içi ve yurt dışı yükseköğrenim ve doktora eğitimlerini almak için mutlaka bir veya birden fazla yabancı dili okuma, anlama, yazma ve konuşma açısından bilmek gerekmektedir. Öğrencilerimizin Türkiye’nin teknoloji çağında bilimsel çalışmalara katkıda bulunabilmesi, uluslararası bilimsel çalışmalar ve alanlarındaki literatür taraması yapabilmesi için İngilizce, Almanca gibi dilleri bilmesi gerekmektedir. Hazırlık sınıflarımızın velilerimizin bu yöndeki talepleri göz önünde bulundurulunca puanların yükselmesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz.

AP NEDİR?

-Uygulanan uluslararası projeler var mı? AP için başvurmuştunuz bununla ilgili gelişme nedir?

1-Advanced Placement (AP): 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılından itibaren okulumuz da Advanced Placement (AP) uluslararası eğitim müfredatı uygulanacaktır. Şubat ayı içerisinde tüm şartları yerine getirerek başvurumuzu gerçekleştirdik. AP programı ve sınavları dünya genelinde birçok ülke ve ayrıca ülkemizdeki bazı üniversiteler tarafından tanınmaktadır. AP diplomasına sahip ya da sadece AP derslerinden başarılı olan öğrenciler hem yurtdışındaki birçok üniversiteye hem de ülkemizdeki bazı üniversitelere başvuru sürecinde standart başvuru yapan öğrencilere göre daha avantajlı konumda olurlar. Arıca üniversiteye başladıklarında bu derslerden muaf olma şansını yakalarlar. Okulumuzdan 6 dersi alan öğrencimiz AP diploması, 3 dersi alan öğrencimiz ise AP Sertifikası alarak mezun olmuş olacaktır.

2-Erasmus+ Projeleri

Okulumuz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Erasmus Akreditasyon programına dahil edilen okullar arasında olup öğrenci ve öğretmenlerimiz yurt dışında eğitim alacaklardır. Ayrıca 2022 Eylül döneminde Erasmus Programı kapsamında 20 öğrencimiz Almanya’da eğitim alacaklardır. Yine 2021-2022 yılında Erasmus+ projesi için başvuru yapılmış olup,  Öğretmen Öğrenci Değişim Programı için projenin kabul olması beklenmektedir.

3-eTwinning Projeleri

Okulumuzda birçok alanda eTwinning projeleri yürütülmekte olup, bu sene Okulumuz 2021 yılında eTwinning faaliyeti kapsamında yapılan başarılı çalışmalarından dolayı Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.

4- Kültürlerarası Değişim Programı

Worldwide Cultural Exchange Program (WCEP) Turkey ile Okulumuz Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi arasında “Uluslararası Öğrenci Değişim ve AP Programı" iş birliği protokolü imzalandı. Dünyada 60'tan fazla ülkede tanınan program artık okulumuzda uygulanacaktır.

5- Uluslararası Gençlik Ödülü Programı

Dünyada 130'un üzerinde ülkede uygulanan ‘’Uluslararası Gençlik Ödülü’’ programına okulumuz Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi de dahil edildi. Programın amacı öğrencilerimize gönüllülük bilincini tanıtarak, başarıya ulaşma azmini keşfetmelerini sağlamaktır.

KAÇ SAAT DİL EĞİTİMİ VAR

-Haftada kaç saat yabancı dil eğitimi olacak? İngilizce var? İkinci dil olanağı var mı?

Hazırlık sınıflarımızda 20 saat 1.yabancı dil, 4 saat 2. yabancı dil olmak üzere haftada 24 saat yabancı dil eğitimi almış olacaklar.

Okulumuzdaki farklı sınıf seviyelerinde sınıfların haftalık yabancı dil ders saatleri aşağıdaki gibidir.

Dersin Adı

9.Sınıf

10.Sınıf

11.Sınıf

12.sınıf

İngilizce (Zorunlu)

4 Saat

4 Saat

4 Saat

4 Saat

İngilizce (Seçmeli)

4 Saat (9-a ve 9d)

2 Saat (10a,10b, 10d,10h ve 10I)

-

-

Almanca (zorunlu)

2 Saat

2 Saat

2 Saat

2 Saat

Almanca (Seçmeli)

4 Saat (9b ve 9c)

2 Saat (10a,10b, 10c,)

 

 

- Okulda toplam kaç öğretmen bulunuyor? 

Okulumuzda deneyimli bir kadromuz olup toplamda 56 öğretmenimiz mevcuttur. Öğretmenlerimizle işbirliği içinde çalışacak ve aynı zamanda öğrencilerimizin dil öğrenme süreçlerine katkıda bulunacak, özellikle Advanced Placement (AP) uluslararası eğitim müfredatı uygulayacak ve konuşma becerilerini artıracak yabancı öğretmenleri öğrencilerimizle buluşturma yönündeki çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca öğrencilerimizin dil eğitimi için Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi ile işbirliği Protokolleri yapıldı. 

Okulumuzda herhangi bir dersten eksik öğretmenimiz bulunmamaktadır. Hazırlık sınıflarımız için İngilizce ve Almanca öğretmenlerimiz ile gerekli görüşmeler yapılmış önümüzdeki sene için kontenjanlarımız tamamlanmıştır.

OKULUN SOSYAL YAŞAMI

-Okulun sosyal yaşamı nasıldır? Kulüpler etkin mi?

Okulumuz öğrencileri TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri, TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri, TÜBİTAK 2204-D Lise Öğrencileri İklim Değişikliği Araştırma Projeleri, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Fuarları Destekleme Fuarları, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları, TÜBİTAK 4004 Geleceğin Deniz Bilimcileri (İstanbul Teknik Üniversitesi İşbirliği ile) HACKHAT10 (Mars’ta Yeni Düzen Türkiye Finalisti) Teknofest, MEB Robot, İstanbul Bilim Olimpiyatları ve TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları, Matematik Olimpiyatları gibi ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalara öğretmenlerimizin mentörlüğünde hazırlanmaktadır.

Akademik çalışmaların yanında kültür, sanat ve spor faaliyetlerin olması gerektiğini düşünen bir eğitim anlayışına sahibiz. Öğrencinin spor, sanat ve kültürle yoğrulan bir zihni üretmek ve keşfetmek için geniş bir ufka sahip olacaktır. Bu nedenle spor, kültür, sanat faaliyetlerini ve kulüp çalışmalarını önceliyoruz. Okulumuzda 30’un üzerinde kulübümüz mevcut olup özellikle son dönemlerde teknoloji kulüpleri ön plana çıkmaktadır. Okulumuzda Model Birleşmiş Milletler (MUN), Teknoloji, eTwinning, Robotik, Satranç, Havacılık gibi kulüpler öğrenciler tarafından rağbet görmektedir. 

Okulumuz öğrencileri sadece ulusal yarışmalarda değil uluslararası yarışmalarda da spor branşlarında okulumuzu ve ülkemizi temsil etmektedirler. Başarılarımızın bazıları:

İki Öğrencimiz Liseler Arası Karate Gençler Müsabakalarında Türkiye 2.
Bir Öğrencimiz Avrupa Tekvando Poomsae Şampiyonasında Avrupa 3. 
100 cm Engel Atlama Türkiye 1.
Dünya Tekvando Başkanlık Yarışmasında Dünya 1. 
Mangala İstanbul İl 2.  

Görsel sanatlar ve müzik atölyelerimizi ile öğrencilerimizin bu konudaki yeteneklerini destekliyoruz.  

Ayrıca Best Buddies, Uluslararası Gençlik Ödülü gibi dünya çapındaki sosyal programlarla da öğrencilerimizin çalışmaları devam etmektedir. 

-YKS için özel bir hazırlık kursunuz var mı?

DYK(Destekleme ve Yetiştirme Kursları) kapsamında okulumuzda yoğun ve verimli bir YKS desteği verilmektedir. 11. sınıflarda TYT eğitimi ve 12. Sınıfta ise TYT-AYT eğitimlerimiz yıl boyu devam etmekte olup ayrıca belirli periyotlarda öğrencilerimize gelişim izleme sınavları uygulanmaktadır.

Geçen sene okulumuzda yapılan Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında öğrencilerimizden Eşit Ağırlık Türkiye 200.sü, 1000’de 2 öğrencimiz ve 10 binde ise 7 öğrencimiz Üniversite sınavında başarı sağlamıştır. Bu sene de kurslarımız devam etmektedir.

HANGİ BÖLÜMLERE YERLEŞİYORLAR?

Türkiye’deki üniversitelere yerleşme oranlarına baktığımızda mezunlarınız en fazla hangi bölümleri tercih ediyorlar?

Geçen sene mezun olan öğrencilerimiz, 7 Tıp, 6 Diş Hekimliği, 3 Eczacılık, 10 Bilgisayar Mühendisliği, 5 Mimarlık, 9 Endüstri Mühendisliği, 5 Elektrik Elektronik Mühendisliği, 2 Makine Mühendisliği, 1 İşletme Mühendisliği, 1 Otomotiv Mühendisliği, 1 Uçak Mühendisliği, 2 Çevre Mühendisliği, 2 Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği, 2 Kimya Mühendisliği, 13 Diğer Mühendislikler, 3 Hemşirelik, 2 Hukuk, 3 Psikoloji, 1 PDR, 2 Ekonomi, 3 İşletme,  2 İktisat, 1 Uluslararası İlişkiler, 2 Dilbilimi,  10 Diğer Bölümlere yerleşmişlerdir. Okulumuz daha çok Mühendislik ağırlıklı tercih yapan bir okuldur.

NEDEN NURİ AKIN ANADOLU LİSESİ?

-Neden Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi’ni tercih etmeliler?

Öncelikle Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesinin akademik eğitimi, sportif ve kültürel etkinlikleri ve projeleri ile köklü bir okul kültürü vardır. Ben bilim insanı olmak istiyorum, laboratuvar çalışmaları yapmak, denemek, fikir üretmek benim işim olmalı diyen öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası yarışma ve projeleri tanıyıp katılabilecekleri, sadece akademik başarıya odaklanmadan spor ve sanatla ilgilenip kendilerini gerçekleştirme imkânı bulabilecekleri öğrenci merkezli bir okuldur.

Etkin ve deneyimli bir eğitim kadromuz ile 108 yıllık okul kültürü olan, çevresi dünyanın neredeyse her ülkesinden, çok farklı kültürlere sahip insanlarının bir arada bulunduğu ve pek çok dilin aynı anda konuşulduğu bir merkez olan Nişantaşı’ndadır.

23-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş