Arama sonuçları

Nüfus 'seyrek' ise: İlkokul, ortaokul ve imam hatiplerde tam gün yüz yüze eğitim

Nüfus 'seyrek' ise: İlkokul, ortaokul ve imam hatiplerde tam gün yüz yüze eğitim

Nüfus 'seyrek' ise: İlkokul, ortaokul ve imam hatiplerde tam gün yüz yüze eğitim. Eğer köy gibi seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde salgın risk teşkil etmiyorsa ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında tam gün yüz yüze eğitim olacak. Bu okullarda haftalık ders çizelgesindeki tüm dersler yüz yüze işlenecek. Ancak bu yazıda “seyrek nüfus” net değil. Sadece köyler mi 'seyrek' nüfus sayılacak? O zaman yazıda sadece 'köy okulları' denirdi. Kaç kişi 'seyrek' kabul edilecek? 250, 2 bin, 10 bin, 20 bin 50 bin?

MEB, “seyrek nüfus” tanımını yapacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 12 Ekim’de yüz yüzü eğitime geçecek sınıflar ve yüz yüze eğitim ders çizelgeleriyle ilgili 81 ile gönderdiği yazıda dikkat çeken bir bölüm var. Bu bölüme göre tıpkı köylerde olduğu gibi nüfusu seyrek yerlerde tam gün, tüm sınıf kademelerinde yüz yüze eğitime geçiliyor.

NÜFUS AZ İSE: İLKOKUL, ORTAOKUL VE İMAM HATİPLERDE TAM GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİM

Yazıda bu bölüm şöyle ifade ediliyor:

“Köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki ilkokullar, ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının bütün sınıf seviyelerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il/ilçe millî eğitim müdürlükleriyle iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda ilgi (b) ve (c) Çizelgelerde yer alan derslerin tamamı yüz yüze eğitim yoluyla işlenecektir.”

Yazıda ilgi (b) ile (c) olarak ifade edilen ise ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulları ders çizelgeleri.

KİMLER KARAR VERECEK?

Buna göre de eğer il ve ilçe Hıfzıssıhha Kurulları salgını dikkate alarak, “olur” verirse yine il-ilçe milli eğitim müdürlerinin onayı ile bu 3 okul türünde haftalık ders çizelgesindeki tüm dersler için yüz yüze eğitim olacak. Bu durumda da bu okullarda haftanın 5 günü okul olacak.

Bu durumda devlet okulları gibi tatil beldelerinde ya da az nüfuslu kentlerdeki özel okullar ilkokul ve ortaokullarda tam gün yüz yüze eğitime geçebilecek.

 

08-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş