Arama sonuçları

O etkinlikten sonra Okul-Aile Birliği Yönetmeliği nasıl değişti?

O etkinlikten sonra Okul-Aile Birliği Yönetmeliği nasıl değişti?

Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'nde değişikliğe gidildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Birlik tarafından gerçekleştirilecek tüm faaliyetler, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yer alan Türk milli eğitiminin genel ve özel amaçları ile temel ilkelerine uygun olarak düzenlenecek.

AYKIRI OLMAYACAK ŞEKİLDE

Faaliyet içerikleri öğrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimleri ile Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine aykırı olmayacak şekilde planlanacak.

Hazırlanan seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetler, sosyal etkinlikler kurulu tarafından incelenecek ve okul müdürünün onayıyla gerçekleştirilecek.

Okul müdürü, Birliğin yaptığı her türlü etkinlik ile iş ve işlemlerin ilgili mevzuata uygunluğunu denetleyecek ve Birlik tarafından gerçekleştirilecek seminer, müzik, tiyatro, spor, sanat, gezi, defile, sergi, kermes ve benzeri faaliyetlerin öğrencilerin bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimleri ile Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerine uygun olarak düzenlenmesini sağlayacak.

NE OLMUŞTU?

Bursa'da bir okulda okul aile birliğince düzenlenen "dansözlü eğlence" ile ilgili soruşturma başlatıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kentteki bir imam hatip ortaokulu hakkında bazı sitelerde haberler yer aldığı belirtildi.

Habere konu olan olayın bahsi geçen okulda değil, aynı bölgede bulunan bir ilkokulda gerçekleştiğinin tespit edildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

AİLE BİRLİĞİ ETKİNLİĞİ

"Söz konusu okulun okul aile birliği tarafından sadece kadınlara yönelik olarak ders dışı bir zamanda gerçekleştirilen etkinlikle ilgili okul yönetimi ve okul aile birliği hakkında gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Okul müdürü hakkında görevden uzaklaştırma tedbiri uygulanmış olup, konu hakkındaki çalışmalar, tüm boyutlarıyla ve hassasiyetle yürütülmektedir."

10-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş