Arama sonuçları

O öğretmen konuştu: Zoruma gidiyor, asgari ücretin altında bile çalıştım

O öğretmen konuştu: Zoruma gidiyor, asgari ücretin altında bile çalıştım

Özlük haklarını istediği için Ankara’da polis tarafından tartaklanarak gözaltına alınan biyoloji öğretmeni Betül Koca, “Ben saçlarımdan sürüklenerek alındım. Bir öğretmen olduğumuzun değerini göremedik. Açıkçası zoruma gidiyor” dedi.

SOYLU HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Koca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisini hedef göstermesi hakkındaysa “Ben bir öğretmenim. Biz öğretmeniz. Her türlü suç duyurusunda bulunacağız” dedi. Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, özlük haklarının iyileştirilmesini talep etmek için Ankara’da toplanmıştı. Gruba polis müdahale etmiş, aralarında avukat ve öğretmenlerin olduğu en az dokuz kişi gözaltına alınmıştı.

Ankara Güvenlik Şubesinden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Mukadder Kardiyen, Betül Koca’nın üzerine yürümüş ve talimatla gözaltına aldırmıştı. Koca, gözaltı sırasında tartaklanmıştı.

ÖĞRETMENE YAPILAN EFELİK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenin sürüklenerek gözaltına alındığı videoyu paylaşarak şunları demişti: “Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… ‘Al bunu diyen’ o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!”

Soylu da Kılıçdaroğlu’nun tweetini alıntılayarak Koca’yı hedef göstermişti: “Kılıçdaroğlu, Ankara’da, defalarca Emniyet Terör Şube’nin gözaltına aldığı, kamuda öğretmenlik de yapmayan, profesyonel eylemci HDPKK’lı eliyle polisle öğretmeni karşı karşıya getirmeye utanmıyor musun?”

‘SAÇLARIMDAN SÜRÜKLENEREK ALINDIM’

Diken’in haberine göre aynı zamanda sendikanın Ankara temsilcisi de olan Koca o anları şöyle anlattı: “Biz orada duruyorduk. Sendikamız Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) yürüyüş gerçekleştirecekti. Bana bağırmaya başladı. ‘Alacağız hepinizi’ diyerek. Ben de ‘Ben bağırmıyorum siz bağırıyorsunuz’ dedi. ‘Alın bunu’ deyip gözaltına aldırdı.Öğretmene saygısı olmayan, nasıl konuşması gerektiğini bilmeyen bir kamu görevlisi yetiştirmenin üzüntüsünü yaşıyoruz aynı zamanda. Onların çocuklarını okutuyoruz. Onları polis yapıyoruz. Bir yerlere getiriyoruz. Gözaltı aracında arkadaşlarımız darp edildi. Ben saçlarımdan sürüklenerek alındım. Bir öğretmen olduğumuzun değerini göremedik.“

ÖĞRETMENLİK TİCARİLEŞTİ

Koca şöyle devam etti: “Biz bununla da mücadele ediyoruz. Aynı zamanda atanamayan öğretmenleriz. Biz taban maaş hakkımızı istiyoruz. Bu ülkenin direği eğitimdir. Bir ülkenin geleceğine, çocuklarına verdiği değer eğitime verdiğin değerden geçer. Ne yazık ki bu muameleyle karşılaşmak bizleri üzdü ama umudumuzu kaybetmiyoruz. Artık bir sendikamız var ve sesimiz çok yerlere duyuldu. Biz daha da umutlandık daha da kararlıyız. Güvenceli çalışma şartlarını istiyoruz. Artık yetkililerin bu sesimizi duymasını istiyoruz.”

‘ASGARİ ÜCRETİN ALTINA DA ÇALIŞTIM’

Koca “Mücadele etmeyi öğretmenler öğretecek” dedi: “Bu ülkenin buna ihtiyacı var. Bunu bir kez daha gördük. Ne kadar haklı ve meşru olduğumuzu göstermiş oldular. Bu muamele bile eğitim emekçilerinin ne tür şartlarda çalıştıklarını aslında gözler önüne sermiş oldu.”

Öğretmenlerin geneli asgari ücrete mahkum ama onun altında çalışanlar bile var. Bunlardan biri de Koca: “Ben asgari ücretin altına da çalıştım. 48 saat derse girerek çalıştım. Cumartesi pazarımız yok bizim. Çok öğrenci yetiştirdik, onları çok iyi yerlere getirdik. Benim açıkçası zoruma gidiyor. Duygulanıyorum.”

SOYLU’NUN HEDEF GÖSTERMESİNE: KORKMUYORUM

Sendika Koca’nın sürüklenerek gözaltına alındığı videoyu Twitter’dan paylaşınca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, polis amirine şöyle tepki göstermişti: “Öğretmenlere gaz mı sıktınız, öyle mi? Öğretmenlere şiddet uyguladınız, öyle mi? Öğretmenlere… ‘Al bunu diyen’ o kişi, beni beklesin. Öğretmene yapılan bu efeliği affetmeyeceğiz!”

Soylu ise Kılıçdaroğlu’nun tweet’ini alıntılayarak Betül Koca’yı hedef göstermişti: “Kılıçdaroğlu, Ankara’da, defalarca Emniyet Terör Şube’nin gözaltına aldığı, kamuda öğretmenlik de yapmayan, profesyonel eylemci HDPKK’lı eliyle polisle öğretmeni karşı karşıya getirmeye utanmıyor musun?”

Koca, Soylu’nun kendisini hedef göstermesi hakkında “Korkmuyorum” dedi: “Biz öğretmeniz. Ben öğretmenim. Bunun herhangi bir siyasi zemine çekilmesini doğru bulmuyoruz. İçimizde her siyasi partiden arkadaşlarımız var. Buna dair her türlü suç duyurusunda bulunacağız.”

Kılıçdaroğlu’nun tweet’ine teşekkür eden öğretmen şöyle devam etti: “Sadece bir dayanışma mesajıyla kalmasını istemiyoruz. Dayanışma mesajı atmanın dışına çıkmasını istiyoruz. Bizim belli başlı taleplerimiz var. Taban maaş hakkımızın Meclis’ten geçmesini istiyoruz.”

31-08-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş