Arama sonuçları

Oğluna torpil yaptığı için yargılanan rektör yeniden atandı

Oğluna torpil yaptığı için yargılanan rektör yeniden atandı

Oğluna torpil yaptığı için yargılanan rektör yeniden atandı. YÖK, usulsüzlükten yargılandığını bile bile Prof. Dr. Ömer Pakiş’in yeniden Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü’ne getirilmesinin yolunu açtı.

İlahiyat Fakültesi Dekanlığı döneminde, 28 adayı eleyip oğlu Halit Ziya Pakiş’ı araştırma görevlisi olarak aldığı için hakkında açılan “görevi kötüye kullanma” davası halen süren Hakkari Üniversitesi Rektörü Ömer Pakiş, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle yeniden rektör olarak atandı.

OĞLUNA TORPİL YAPTI, YARGILANIYOR AMA YİNE REKTÖR YAPILDI

YÖK, torpil üzerine hakkında sorulşturmalar açılan Pakiş’in Hakkari Üniversitesi’ne rektör olarak atanması teklifinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdi.

Sözü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Pakiş hakkındaki davanın savcılık iddianamesinde torpil, şöyle anlatıldı:

  • Belgeler arasında kendi oğlunun belgelerinin de olmasına karşın görevine devam ederek, Ön Değerlendirme Komisyonu ve Sınav Jüri üyelerini kendisi belirledi.
  • Sınava girmeye hak kazanan 20 kişiik Ön Değerlendirme Tablosu’nda, puanlarına göre 30’uncu sırada olması gereken oğul Pakiş, 12’nci sırada gösterildi.
  • Prof. Dr. Pakiş, daha ön değerlendirme yapılmadan önce sınava başvuran adayların büyün belgelerini, EBYS üzerinden kendisine gönderilmesi suretiyle gördü.
  • Sınava katılacak adayların ön değerlendirmeleri Ömer Pakiş’in odasında yapıldı.
  • Sınav jüri üyeleerini doğrudan ya da dolaylı olarak baskı altında tuttu. Diğer adayların da mağdur edilmesine yol açtı.

08-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş