Arama sonuçları

Öğrenci yurdunda 'anne yemekleri'

Öğrenci yurdunda 'anne yemekleri'

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İstanbul'daki GSB Cevizlibağ Atatürk Yurdu'nda kalan öğrencileri ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin ünlü şeflerinden Türev Uludağ, ailelerinden uzakta yaşayan gençlerin annelerine ulaşarak onların en sevdikleri yemeklerin tariflerini alırken, evlatlarına olan hasret ve özlemlerini de dinledi.

ANNE YEMEKLERİ HAZIRLANDI

Türkiye'nin dört bir yanına gidilip, binlerce kilometre katedilerek alınan tarifler, yurtta pişirildi. En sevdikleri anne yemeklerinin hazırlandığından haberi olmayan öğrenciler, projeksiyonda annelerinin özlem içeren video mesajlarını izlerken gözyaşlarına hakim olamadı. Duygu dolu anların yaşandığı sırada yemekleri Türev Şef'in servis etmeye başlamasıyla gençler, önce şaşkınlık, sonra ise mutluluk yaşadı.

Bakan Kasapoğlu, annelerinin tarifiyle hazırlanan yemeklerin yer aldığı sofrada öğrenciler ile bir araya geldi. Onların duygu dolu anlarına şahit olan Bakan Kasapoğlu, yayınlanan videoda ise gençlere ve ailelerine seslendi. 

Kasapoğlu, şöyle dedi: "Evinizden uzakta, eğitim hayatını sürdürmenin ne kadar meşakkatli olabileceğini biliyoruz. Bizler, Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt sistemini rahat etmeniz, yuva sıcaklığını yaşamanız ve sosyal hayatın bütün imkanlarından faydalanmanız mantığı ile hayata geçirdik. Sevgili anneler ve babalar; çocuklarınıza kendi evlatlarımız gibi göz kulak olduğumuzdan lütfen emin olun."

08-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş