Arama sonuçları

Öğrenci yurtlarına ‘ahır gibi’ yorumu

Öğrenci yurtlarına ‘ahır gibi’ yorumu

Öğrenci yurtlarına ‘ahır gibi’ yorumu. Ankara Gölbaşı’ndaki KYK yurtları karantina merkezi olarak umreden dönenlere ayrıldı. Yurtlara yerleştirilenlerin ‘ahır’ gibi sözleri ise sosyal medyada tepki çekti.

Ankara ve Konya’da 5 öğrenci yurdu umreden dönenler için karantina merkezi yapılırken öğrenciler de gece yarısı yurtlardan çıkarıldı. Öğrencilerin odalarına ise umre ziyaretinden dönenler yerleştirildi. Koronavirüs önlemleri kapsamında bu kişiler iki hafta öğrencilerin kaldığı bu yurtlarda karantinada tutulacak.

ÖĞRENCİ YURTLARINA ‘AHIR GİBİ’ YORUMU

Suudi Arabistan’dan umre ziyaretinden dönenler 2 haftalık karantinaya KYK yurtlarında alınıyor. Ankara ve Konya’da 5 KYK yurdu karantina merkezi olarak umreden dönenlere açıldı. Bu arada Ankara’da Gölbaşı’ndaki yurtlarda karantinaya alınanlar ise yurtların temiz olmadığını söyleyerek, tepki gösterdi. Bu kişiler yurtları “ahır” olarak nitelendirerek, “Burada bizi hasta edecekler. Bizi apar topar getirdiler. İçeride zerre kadar temizlik yok. Hemşire ve doktor yok” dedi.

O YURTLARDA ÖĞRENCİLER KALIYOR

Bu yorumlara sosyal medyadan büyük tepki geldi ve ‘ahır’ hashtag ile TT oldu. Üniversiteli gençlerin “ahır” olarak nitelendirilen o yurtlarda en az 4 yıl kaldıklarını belirten kullanıcıların yorumları şöyle:

SOSYAL MEDYA 'AHIR'  YORUMUNU KONUŞTU

-O gençler ahır dediğiniz yerlerde en az 4 yıl kalıyor. Ayıp. Ayrıca sizin ahır dediğiniz o yerlere yerleşmeniz için çocuklar yerlerinden oldu.

-O ahır dediğiniz yerlerde ülkemizin geleceği öğrencilerimiz kalıyor. Gelecek sene umre ziyaretine ayıracağınız bütçenizi hayır için bu yurtlara ayırabilirsiniz.

-Koşullar ne kadar kötü olsa da bizler kaldığımız yerlere ‘ahır’ hiç demedik.

-‘Ahır’ dedikleri yerler öğrencilerin kaldığı yerler.

-Çocuklarımızın nasıl yerlerde kaldığını gördünüz yani.

-O ahır dediğin yerde öğrenci çocuklar yaşıyor Hacı amca. Belki insafa gelir de birkaç çocuğa burs verirsiniz.

-Türk genci okusun diyorsunuz da asgari ücretin 5’te 1’i kadar faizli kredi veriyorsunuz. Ahır gibi dediğiniz yurtlarda yaşayıp, gecenin 3’nde kaldırılıp, eşyalarımızı bile toplamadan soğukta sizler için kapı dışarı edildik.

-Öğrencilerin kaldığı bu devlet yurtlarına siz ‘ahır’ diyorsunuz da çocuklar oralarda yaşıyor işte.

-Orası ahır değil, öğrenci yurdu. Yani bizler sizin ahır dediğiniz o yurtlarda kalıyoruz.

15-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş