Arama sonuçları

Öğrenciler, cemaatlere teslim mi ediliyor?

Öğrenciler, cemaatlere teslim mi ediliyor?

Ankara’daki bir ortaokulda öğrencilerin, dersin ortasında sınıftan çıkartılarak “Kuran dinletisine” götürüldüğü ortaya çıktı. Okul müdürünün onayıyla okula giren ve Asımın Nesli Kuran Kursu’ndan olduğu belirtilen bir kişinin öğrencileri okulun zemin katındaki mescide götürerek, “15 ila 20 dakika Kuran talimi” yaptığı, sınıfından öğrencisi alınan öğretmenin ise “Burada normal bir eğitim ortamı kalmadı” diyerek Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikâyette bulunduğu öğrenildi. Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre Ankara Şehit Sıddık Uluocak İmam Hatip Ortaokulu Müdürü, okulunda görev yapan bir öğretmene şu mesajı gönderdi:

ÖĞRETMENE MESAJ GİTTİ

“İsmi yazılı öğrencilerin, veli izni ile ders saatlerinde Asımın Nesli Kuran Kursu öğretmeni Safiye Hanım tarafından ezberleri alınacaktır. Safiye Hanım' bu hususta yardımcı olursanız sevinirim.”

Okul müdürü, öğretmene gönderdiği bir başka mesajda ise “Bu hususta velilerimizin dilekçeleri mevcuttur. Safiye Hanım, 10 öğrencimize teker teker sizlerden izin alarak zemin kattaki kızlar mescidinde Kuran talimi verecektir” dedi.

NORMAL EĞİTİM ORTAMI YOK


Sınıfından öğrencisinin alınmasına ve öğrencilerin okul dışından isimlere emanet edilmesine tepki gösteren öğretmen ise çareyi Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayet başvurusunda bulunmakta buldu. Okulda kamu düzeninin bozulduğunu belirten öğretmen, “Normal bir eğitim öğretim ortamı kalmadı” dedi.

Öğretmenin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne verdiği şikayet dilekçesinde, özetle şunlar kaydedildi:

“Okul müdürü, okul civarında konumlandığını düşündüğüm, kendi tabiriyle ‘Medrese’den’ olan kişi veya kişilerin okula sürekli olarak gelmesine müsaade etmiştir. Zaten MEB personeli olmadıkları ve yasal bir göreve sahip olmadıkları anlaşılan bu meçhul kişi veya kişilere okulda yer temin ederek, amacı ve içeriği de meçhul olan bir konuda rahatça çalışmalarını sağlamıştır. Öğrencilerin ders saatleri içerisinde alınmasına izin vermemem nedeniyle bana, ‘Din ve türban karşıtı, Osmanlı düşmanı’ gibi aslı astarı olmayan suçlamalar yöneltmiştir."

01-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş