Arama sonuçları

Öğrenciler, eTwinning projesiyle kodlama öğreniyor

Öğrenciler, eTwinning projesiyle kodlama öğreniyor

Türkiye, Polonya, Yunanistan, Sırbistan ve Portekiz'den 15 okuldan 100'ü aşkın öğrencinin katıldığı "Scratch ile Kodlama-Coding with Scratch" adlı eTwinning projesi geliştirildi.

Projeye Polonya, Yunanistan, Sırbistan ve Portekiz'deki bazı okullar ile Türkiye'den Eskişehir Çifteler Atatürk Ortaokulu, Ankara Şehit Harun Turhan Ortaokulu, Konya Erdem Bayazıt Ortaokulu, Van Edremit Bilim ve Sanat Merkezi, Çankırı Yunus Emre Ortaokulu, Hatay Payas Yunus Emre Ortaokulu, Sakarya Mehmet Gölhan Ortaokulu, Ordu Karahamza Şehit Ahmet Karadağ Ortaokulu, Eskişehir Şehit Yunus Baykal Ortaokulu, Eskişehir Mustafa Kemal Ortaokulunun öğretmenlerinin rehberliğinde katılan öğrenciler, kodlama dünyasına adım attı.

TEKNOLOJİYİ ÜRETMEK İÇİN

Projede yer alan Eskişehir'in Çifteler ilçesindeki Atatürk Ortaokulunun Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Özlem Halime Uysal, teknoloji kullanımının vazgeçilemez olduğu günlerde bilişim teknolojileri kullanımının 7'den 77'ye herkesi kapsadığını bildirdi. Uysal, teknolojiyi tüketmek yerine üretmeye dikkati çekmek, kodlamayı ve çok uluslu iletişimi hayata geçirmek için "Coding with Scratch" adlı eTwinning projesiyle yola çıktıklarını söyledi.

29-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş