Arama sonuçları

Öğrenciler için gönüllü olarak sınıf duvarlarını renklendiriyor

Öğrenciler için gönüllü olarak sınıf duvarlarını renklendiriyor

Muş'un Varto ilçesinde elektrikçilik yapan İnan Ballı, boş zamanlarında okulların duvarlarını resim ve figürlerle renklendiriyor.

İlçede resim yeteneğiyle tanınan Ballı, öğretmenlerden gelen talep üzerine Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nun duvarlarına, akrilik ve yağlı boyalarla çizgi film karakterlerinin resimlerinin yanı sıra eğitici figürler çizdi.

Bu sayede okulun koridorlarının ve sınıfların daha güzel görünüme kavuşmasını sağlayan Ballı'nın yaptığı çalışmanın sosyal medyadan da paylaşılması üzerine, başka okullarda görev yapan öğretmenler de aynı talepte bulunmaya başladı.

Hiçbir karşılık beklemeden gönüllü olarak şu ana kadar iki okulun duvarlarını boyayan, resimler çizen Ballı, Varto Cumhuriyet İlkokulu'nda da çalışmalara başladı.

Okul duvarlarını rengarenk süsleyen Ballı, gösterdiği fedakarlıkla öğretmen ve velilerin takdirini kazandı.

"BOŞ ZAMANLARIMDA OKULLARA GİDİP RESİM ÇZİYORUM"

Ballı, AA muhabirine, öğrencilerin daha renkli ve neşeli ortamda ders yapmalarını istediğini söyledi.

Çocukların, çizdiği resimleri gördüğünde çok mutlu olduğunu anlatan Ballı, şöyle konuştu:

"Resim çizmeyi seviyorum. Bugüne kadar iki okulun duvarına resim çizdim, talep olursa diğer okullara da çizmeye devam edeceğim. Asıl mesleğim elektrikçilik. Boş zamanlarımda talep üzerine okullara gidip resim çiziyorum. Çocuklar mutlu olduklarında biz de mutlu oluyoruz. Onların daha renkli ortamda eğitim görmesi için elimden geleni yapıyorum."

Okulun haricinde EBA Destek Noktası duvarlarına da resimler çizdiğini belirten Ballı, "Çizdiğim resimlerin çocukların resme olan ilgisini artırıyor. Koridorlara, ana sınıflarına, EBA destek noktalarına, kapılara resim çizdim. Duvarın özelliğine göre boya kullanıyorum" dedi.

"GÖNÜLLÜ OLARAK BU İŞİ YAPACAĞINI SÖYLEDİ"

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Rıdvan Taşdemir ise resim alanında yeteneği olan Ballı'nın gönüllü olarak öğrencilerin daha sıcak ve renkli bir atmosferde eğitim öğretim görmelerini sağlamak amacıyla duvarlara resim çizdiğini dile getirdi.

12-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş