Arama sonuçları

Öğrenciler online eğitimi sevdi

Öğrenciler online eğitimi sevdi

Öğrenciler online eğitimi sevdi. Tüm dünyayı kasıp kavuran ve Türkiye’de de can kayıplarına yol açan koronavirüs salgının en çok etkilediği alanlardan biri de eğitim oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) salgını kontrol altına alma önlemleri kapsamında geçtiğimiz 23 Mart’tan itibaren okullarda uzaktan eğitime geçti. İlk haftaları sancılı geçen uzaktan eğitime en rahat uyum sağlayanlar ise altyapıları online eğitime uygun bazı özel okullar oldu.

Bu okullarda biri de Teknoloji ve İnsan Kolejleri (Tink). Okul bu süreçte sosyal sorumluluk kapsamında tüm derslerini ücretsiz olarak Türkiye’nin her yerinden öğrencilere açtı.

ÖĞRENCİLER ONLİNE EĞİTİMİ SEVDİ

Fırsat eşitliğini sağlamak için yaşama geçirilen bu sosyal sorumluluk projesinde şu ana kadar başta İstanbul, Ankara, Mardin, Adıyaman, Kocaeli, Zonguldak, Bursa, Trabzon olmak üzere Türkiye’nin her ilinden yaklaşık 2 bin öğrenci ücretsiz dersleri izlemeye başladı. Bu arada Azerbaycan’dan da bu dersleri düzenli izleyen bir grup öğrenci bulunuyor.

ÖĞRENCİLER ONLİNE EĞİTİMİ SEVDİ

Okulda online olarak her gün 8 ayrı kanaldan 44 farklı dersin yayını yapılıyor. Yayınlar 5’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar ortaokul ve lise öğrencilerine hitap ediyor.

En çok ilgi gören derslere gelince; bunlar matematik, bilişim, girişimcilik ve inovasyon olarak sıralanıyor. Yine sabahları saat 09.30’da başlayan sabah sporu da öğrencilerin sıkı takip ettiği programlardan birisi.

Sırada ise öğrencilerin talebi üzerine Music Appreciation dersinin açılması var. Bu ders için de önümüzdeki hafta canlı yayın başlayacak. Ortaokul lise seviyesinde bir yenilik olan müzik takdiri dersinde, öğrenciler farklı müzik türlerinde ne dinleyeceklerini ve ne duyduklarını nasıl anlayacaklarını öğreniyorlar. Müzik takdiri müfredatı kapsamında, besteciler, enstrümanlar ve topluluklar ile bir döneme ait farklı müzik tarzları hakkında bilgiler de öğreniliyor. Ders Boğaziçi Üniversitesi’nde de eğitim veren Prof. Dr. Erman Türkili tarafından veriliyor.

ALTYAPIMIZ, ÖĞRETMENLERİMİZ VE ÖĞRENCİLERİMİZ HAZIRDI

Tink Kolejleri kurucusu Zeynep Dereli okul kurulduğu andan itibaren online eğitim çalıştıklarını söyleyerek, “Uzaktan eğitim kararı alındığında biz de altyapımız ve öğretmenlerimiz hazır olduğu için hemen online eğitime geçtik” diyor.

Dersleri tüm öğrenciler için ücretsiz açma nedenlerini ise Dereli, şu sözlerle açıklıyor:  

“Herkes iyi olmadığı sürece, hiç birimiz iyi olamayız. Bu nedenle nitelikli eğitim ve öğretime erişimde fırsat eşitliği yaratmak için el birliği ile çalışmamız gerekiyor. Dijital çağda teknolojiyi kullanarak uzaktan eğitim imkanlarını sonuna kadar kullanmamız gerekiyor. Keşke bunu sağlık riski nedeniyle zorunlu olarak yapmasaydık. Ama biz Tink olarak son 4 senedir bu çalışmaları yaptığımız için, elimizde ki kaynakları hazırlıksız olanlar ile paylaşmak istedik. Bu ülke ve bu evlatlar hepimizin.”

ÖĞRENCİLER UYUM SAĞLADI MI?

Dereli, online eğitime öğrencilerin ise çok kolay uyum sağladıklarını ve sevdiklerini dile getirerek, eğitimle ilgili şu bilgileri veriyor:

"Her gün saat 10.00-15.30 arasında yeni online olarak derslerini yapıyorlar. Sınıfta olduğu gibi yoklama alınıyor. Proje grupları da çalışmalarını sürdürüyor. ‘Şu konuyu çalışın’ demiyoruz, öğretmenleriyle birlikte çalışıyorlar. Ayrıca öğretmenlerimiz saat 09.00-10.00 saatleri arasında bire bir öğrencilerle etüt çalışmaları yapıyor. Sadece okulumuzun değil, katılan tüm öğrencilerimiz de bu çalışmalarda yer alıyor.“

ALIŞKIN OLMAYANLAR İÇİN ZOR

Dereli uzaktan eğitimin alışkın olmayan öğrenci ve öğretmenler için zor olduğunu ancak bu süreçte birçok devlet okulu öğretmenlerinin kendi olanaklarıyla öğrencileriyle online eğitim başlattıklarını söylüyor. Dereli, sözlerini şöyle sürdürüyor:

“Bu süreç öğretmenlerin sorunlara çözüm üretme yollarını kişisel çabalarıyla bulmalarına neden oldu. Öğrenen öğretmen modelinin ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Çünkü dijital yerliler olarak nitelendirdiğimiz bu kuşak online eğitime geçmekte sorun yaşamadı. Sorun yaşayan asıl öğrencilere evlerde öğrenme ortamı yaratmakta zorlanan veliler oldu.

DİJİTAL DEVİNİM NOKTASI OLDU

Covid-19'un işletmelerin, hükümetlerin ve toplumların dijital dönüşümünde bir devinim noktası sağladı.  Bir süredir, dünyanın dört bir yanındaki eğitimciler gelecek nesillere verdiğimiz eğitimi yeniden düşünme gereğinden bahsediyorlardı. COVID-19 ile eğitimciler nasıl eğittiğimizi, neyi öğretmemiz gerektiğini ve öğrencilerimizi neye hazırladığımızı yeniden düşünmemiz gerektiğini çok açıkça ortaya koydu. Bu nedenle  bu yıkıcı kriz Z, Alpha ve ötesindeki nesiller için öğrenmenin neye benzemesi gerektiğini yeniden tanımlamamız için mükemmel bir zaman.”

 

05-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş