Arama sonuçları

Öğrenciler renk kodlarını oluşturdu, MEB müfredata alacak

Öğrenciler renk kodlarını oluşturdu, MEB müfredata alacak

Öğrenciler renk kodlarını oluşturdu, MEB müfredata alacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sincan Şehit Abdullah Büyüksoy BİLSEM öğrencilerinin, görme engellilerin renklerle bağ kuracağı renk kodlarını oluşturmayı başardığını açıkladı.

Selçuk, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu bilgileri verdi:

ÖĞRENCİLER RENK KODLARINI OLUŞURDU, MEB MÜFREDATA ALACAK

"İki güzel haber: Sincan Şehit Abdullah Büyüksoy BİLSEM öğrencilerimiz, görme engellilerin renklerle bağ kuracağı ve Braille alfabesine uzantı olabilecek renk kodları oluşturmayı başardı. Biz bunu, görme engelli öğrencilerimizin müfredatında kullanacağız ve dünyaya sunacağız."

RENK ALGISINI ORTADAN KALDIRACAK

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, bu yıl Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST 2020'ye katılan Sincan Şehit Abdullah Büyüksoy Bilim ve Sanat Merkezinin Ortaokul öğrencileri, 'İnsanlık Yararına Teknoloji Sosyal İnovasyon' kategorisinde hazırladıkları projeyle birincilik kazandı. Görme engelli bireylerin renklerle bağ kurmasını sağlayacak önemli bir proje hazırlayan Piksel Mühendisleri Takımı, Braille alfabesine uzantı olabilecek renk kodları oluşturmayı başardı.

Teknoloji Tasarım öğretmeni Melike Güler Okur danışmanlığında; Ebrar Gökçe Kızılgül ve Emir Sağdıç tarafından hazırlanan 'Braille Kodlu Renk Pikselleri' Projesiyle görme engellerin bir çok alanda eksikliğini hissettiği renk algısının ortadan kaldırılması hedefleniyor. Günümüzde bazı dijital uygulamalar görme engelli bireyleri renkler konusunda bilgilendirebiliyor ancak proje evrensel boyut kazandığında dünyanın dört bir yanındaki görme engelliler, sadece renk alfabesini kullanarak hiç bir şeye ihtiyaç duymadan renkler hakkında bilgi sahibi olabilecek. İlk aşamada 8 ana renk ile start verilen proje sanattan eğitim müfredatına, yaşamın farklı bir çok alanına entegre edilebilecek şekilde tasarlandı.

08-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş