Arama sonuçları

Öğrenciler, silah tasarım ve üretim çalışmalarında iddialı

Öğrenciler, silah tasarım ve üretim çalışmalarında iddialı

Savunma Sanayii Başkanlığı ve Konya Sanayi Odası iş birliğiyle Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen Konya Savunma Sanayi Tedarikçi Buluşmaları'nda stant açan Huğlu Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çalışmalarıyla dikkati çekiyor.

Buluşmalara Beyşehir'den katılan Huğlu Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrenci ve öğretmenleriyle tasarlayıp geliştirdiği ürünlerle ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

4 YILDIR SİLAH TASARIMI YAPILIYOR

Huğlu Savunma Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Sümbül, AA muhabirine okullarında özveriyle 4 yıldır silah parçası ve tasarımı yaptıklarını, son bir yıldır ise AR-GE çalışmaları yürüttüklerini aktardı.

Öğrencilerini gerekli eğitimleri verip, alanının en iyisi olarak mezun etme hedefi taşıdıklarını dile getiren Sümbül, şöyle dedi: "Savunma sanayisine kalifiye eleman yetiştirmenin yanında 4 yıllık fakültelere öğrenci göndermek istiyoruz. Öğrenciler, ürettikleri parçanın silaha takılacağını bildiği için daha heyecanlı ve dikkatli çalışıyor. Okul için pansiyon çalışmalarımız da var. Artık rahatlıkla Türkiye'nin her ilinden öğrenci gelebilecek."

SAVUNMA SANAYİ ALANINDAKİ TEK AR-GE OKULU

Sümbül, 2017 yılına kadar 40 civarında öğrencisiyle kapanma tehlikesi olan bir okul olduklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Tematik meslek lisesi projesine girdikten sonra özel program ve proje uygulayan meslek lisesi statüsünü aldık. Bu gelişme okulumuzdaki öğrenci artışını sağladı. Öğrenci sayımız 240'a yükseldi. 2020 yılının sonlarına doğru Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün uygulamış olduğu AR-GE okulları projesi kapsamındaki 50 okuldan biri olduk. Bizim özelliğimiz savunma sanayi alanındaki tek AR-GE okulu olmamız. İlk AR-GE çalışmamızı çelik gövdeli pompalı taktik silah üzerine yaptık. Bu çalışmamızın AR-GE'sini ve prototipini tamamlayıp Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi'ne teslim ettik. Silahın yüzde 60 civarında parçasını biz okulda yapacağız. Kooperatif de montaj, üretim ve satışını gerçekleştirecek. Ayrıca okulumuzda öğretmen ve öğrencilerimizle silah tasarımı da yapıyoruz."

22-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş