Arama sonuçları

Öğrenciler tasarımlarını 3D yazıcı ile ürüne dönüştürüyor

Öğrenciler tasarımlarını 3D yazıcı ile ürüne dönüştürüyor

Yozgat'ta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi tarafından yürütülen "Okul Destek Projesi" kapsamında, 8 haftalık 3D yazıcı eğitimi alan çocuklar, tasarımlarını ürüne dönüştürüyor.

İl Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde kurulan Sosyal Kütüphanede, üniversite öğrencileri tarafından, 10-15 yaş grubu çocuklara 3 boyutlu yazıcı kullanımı eğitimi verildi.

8 HAFTALIK EĞİTİM ALDILAR

Öğrenciler, 8 haftalık eğitimin ardından kendi tasarladıkları çalışmaları üç boyutlu yazıcıda ürüne dönüştürmeye başladı.

Yozgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yavuz Hatipoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, oluşturdukları "Sosyal Kütüphanede" birçok etkinlik yaptıklarını söyledi.

Hatipoğlu, son dönemde teknolojiyi de kullanmaya başladıklarını belirterek, şöyle dedi: "Çocuklarımızla birlikte birçok küçük maketler tasarlayıp, 3D yazıcıda üretim yapıyoruz. Üniversite öğrencilerimiz tarafından verilen eğitimin ardından çocuklarımız anahtarlıktan, telefon tutacağına, diş macunu sıkma aparatından tank paletine kadar birçok ürün elde etti. Bu ürünleri de çocuklarımızın yararına belli bir zaman sonra sergi açarak değerlendireceğiz."

Hatipoğlu, amaçlarının çocuklara teknolojik araçları nasıl kullanmaları gerektiğini öğretmek olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerden Hüseyin Can ise “Burada 3D yazıcısını kullanarak çeşitli ürünler üretiyoruz. Tank paleti, telefon tutacağı ve süs eşyaları yapıyoruz. Boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz, kitap okuyup, resim çiziyoruz, müzik aletleri kullanıyoruz” dedi.

13-04-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş