Arama sonuçları

Öğrencilerden iklim krizine karşı küresel çağrı var

Öğrencilerden iklim krizine karşı küresel çağrı var

Küresel İklim Grevine, Uğur Okulları Türkiye’nin 52 ilinde 112 okulunda öğrenim gören öğrencileriyle katıldı.  “Bir Dünya Daha Yok” sloganıyla küresel iklim krizine karşı sorumlu atmayı amaçlayan öğrenciler, bu özel gün kapsamında geri dönüşüm malzemelerini kullanarak hazırladıkları afişlerle daha iyi ve yaşanabilir bir dünya için harekete geçilmesi çağrısında bulundu. Her kampüsten seçilen Sürdürülebilirlik Elçileri veya İklim Sözcüleri günün önemini anlatan bildiriler sundu.

Bu yıl Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı ilke edinerek Uğur’da Sorumlu Üretim ve Tüketim Programı’nı başlattıklarını söyleyen Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek, Tarım ve Gıda, Enerji, Su ve Geri Dönüşüm olmak üzere dört tema başlığında ders içi etkinlikler, eylem planları gerçekleştirdiklerini söyledi. 25 Mart Küresel İklim Grevinde öğrencilerin farkındalık amacıyla Türkiye’nin dört yanında etkinlikler yaptıklarını belirten Çiçek “Dünyanın geleceği için bilinçli adımlar atan nesiller yetişmek gurur verici” dedi. 

DÜNYA SAATİNE DESTEK

26 Mart’ta Dünya Saati uygulamasına da destek verdiklerini söyleyen Nil Çiçek “Yarın tüm okullarımızda ve evlerimizde 20:30-21:30 saatleri arasında ışıkları 1 saatliğine kapattık” dedi.

 

 

 

27-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş