Arama sonuçları

Öğrencilere burs için kurulan e-ticaret sitesi albikere.com 1 yaşında

Öğrencilere burs için kurulan e-ticaret sitesi albikere.com 1 yaşında

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Afyonkarahisar Valiliği, Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Afyon Eğitim Vakfı'nca (AEV) kurulan albikere.com e-ticaret sitesi sayesinde, kentin girişimci kadınlarının hem daha çok üreteceğini hem de emeğini maddiyata dönüştürebileceğini belirtti.

Vali Yiğitbaşı, termal bir otelde albikere.com sitesinin 1. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda, 25 Mayıs 2021'de kurulan albikere.com isimli e-ticaret sitesinin kısa sürede büyüyerek Türkiye'nin markası haline geldiğini söyledi.

ÖĞRENCİLERE BURS SAĞLIYOR

albikere.com'u diğer alışveriş sitelerinden ayıran özelliğinin üniversite öğrencilerine burs sağlaması olduğunu dile getiren Yiğitbaşı, şöyle konuştu:

"Yapılan her alışveriş ile hem kadın kooperatiflerimiz güçleniyor hem de elde edilen gelir ile öğrencilerimize burs desteği sağlanıyor. 'Online imece' de diyebiliriz aslında albikere.com için. Kadın kooperatiflerimizin ürettiği ürünler başta olmak üzere yöresel ürünler, coğrafi işaretli ürünler ve diğer birçok ürünü bu sitede bulmak mümkün."

"KADIN KOOPERATİFLERİMİZ İÇİN DE ÖNEMLİ BİR PAZAR İMKANI SUNUYOR"

Türkiye'de kadın girişimci oranının 2002'de yüzde 4'lerde iken bugün yüzde 15'lere çıktığını aktaran Yiğitbaşı, sitenin kadın kooperatiflerine önemli bir pazar imkanı sunduğunu söyledi.

Fikrin öncüsü olan ve sinerjinin ortaya çıkmasında önemli katkıları olan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser'i tebrik eden Yiğitbaşı, şöyle dedi: "E-ticarette birlik içereside çeşitlilik ortaya koyarak, şehrimiz için güzel bir başarı hikayesi yazdık. Kadınlarımızın ve öğrencilerimizin hayatına dokunan, kentimizde bir gönüllülük ve iyilik hareketi olarak albikere.com'un uzun yıllar e-ticaret alanında şehrimize fayda sağlamasını temenni ediyorum."

Programda, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ile AEV Başkanı Murat Diker de birer konuşma yaptı.

26-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş