Arama sonuçları

Öğrencilere parayla dolap

Öğrencilere parayla dolap

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan Güzelyalı Ortaokulu'nda, okula yapılacak olan dolapların öğrencilere para karşılığında kiralanacak. Kiralama bedelinin ise dönemlik 200 TL, yıllık ise 350 TL olduğu öğrenildi.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, okul, internet üzerinden velilere başvuru ve bilgi formu gönderdi. Gönderilen formda, "Özellikle 5 ve 6’ıncı sınıf öğrencilerimiz olmak üzere tüm sınıf seviyelerinden bizlere öğrenci dolabı talebi gelmektedir. Okul Aile Birliği olarak okul idaremizle görüştük. Sınıflara yapıldığı takdirde özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde sınıfları daraltacağını düşündüğümüzden dolayı kolejlerdeki gibi koridorlara kilitli metal dolap yaptırabileceğimiz kararını aldık" denildi.

KISITLI SAYIDA DOLAP YAPTIRILACAK

Formda, "Öğrencilerimizin hem özel eşyalarını hem de fazla kitap defterlerini koyabileceği bir sistem yapmayı planlıyoruz. Tahmin ettiğiniz gibi bunun maliyetinin altından kalkmak için gücümüz bulunmamaktadır. Bundan dolayı yapılması planlanan dolapların öğrencilerimize dönemlik yada yıllık kiralama şeklinde bir sistem uygulayarak hem öğrencilerimizin ağır yük taşımaması hem de okulumuza bir gelir yaratmak adına dönemlik 200 TL, yıllık 350 TL civarında bir kiralama bedeli karşılığı şuan ön talep toplamaktayız. Öğrenci sayımız olan 2 bin 400 adet dolap koyacak yerimiz olmadığı için kısıtlı sayıda dolap yaptırılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Konu hakkında BirGün’e açıklama yapan Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Necip Vardal, “Okul yöneticileri tarafından elektronik ortamda öğrenci velilerine gönderilen dolap ihtiyacının kiralanarak çözülmesine ilişkin ön talep araştırması kamusal eğitimin geldiği noktayı gösteriyor. Uzun zamandır eğitimin piyasalaştırıldığı yönündeki değerlendirmelerimizin en somut örneğini burada görmekteyiz. Devletin eğitimden elini çektiği alanların velilerce doldurulmaya çalışılması ve parasız olan eğitinin yükünün velilerce karşılanması esasında kamusal eğitimin karşı karşıya kaldığı olumsuz bir durumdur. Elektronik ortama yüklenen form her ne kadar birkaç saat içinde silinmiş olsa da, yaşanan durum özellikle devlet okullarında eğitimin geldiği noktayı göstermesi açısından ilginçtir” dedi.

15-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş