Arama sonuçları

Öğrencilere PCR testi nasıl yapılacak? Veli izni aranacak mı? Bakan Koca ne dedi?

Öğrencilere PCR testi nasıl yapılacak? Veli izni aranacak mı? Bakan Koca ne dedi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okullarda yapılacak PCR testleri öncesinde velilerin bilgilendirilip onaylarının isteneceğini duyurdu.

Koca, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, PCR testinin belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacağını belirtti.

PCR TESTLERİ AÇIKLAMASI

Bakan Koca, şunları dile getirdi: 

"Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek. PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak."

BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Koca, dün düzenlediği basın toplantısında okullarda yüz yüze eğitime geçilmesinin salgına etkisinin sorulması üzerine şöyle demişti: "Şu an için ciddi bir oran olmadığını söyleyebilirim. Pazartesiden itibaren illerimizde, bazı okullarımızda örnek olabilecek okullarımızı da ayrıca öğrencileri de taramak istiyoruz."

NASIL TARAMA YAPILACAK?

Bakan Koca, taramanın nasıl olacağına ilişkin soru üzerine, "Rastgele taramayı yapıp bu anlamda belirtisi olmadan toplumda veya öğrencilerimizde salgının, virüsün yaygınlığını görmek için yapmış olacağız pazartesiden itibaren" karşılığını vermişti.

AÇIKLAMALARI TEPKİ ÇEKTİ

Koca'nın bu açıklamaları sosyal medyada büyük tepki çekti ve TT oldu. Kullanıcılar çocuklarına ailelerinin izni olmadan kimsenin PCR testi yapmaya hakkı olmadığını ve buna izin vermeyeceklerini söyleyerek, "Elinizi çocuklarımızdan çekin, istifa edin" dedi.

10-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş