Arama sonuçları

Öğrencilerimizin vasıf kazandıracak bir müfredata ihtiyacımız var

Öğrencilerimizin vasıf kazandıracak bir müfredata ihtiyacımız var

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eğitimde esas gayenin çocukları hayata, geleceğe hazırlamak olması gerektiğini belirtti. Karamollaoğlu, "İlk, orta, lise ve üniversite çağlarında öğrencilerimizin vasıf kazanmalarını sağlayacak bir müfredata ihtiyacımız var" dedi.

Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında, 6-7 Eylül olaylarının 66. yılı olduğunu anımsatarak, Türkiye'de benzer hadiselerin bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

KESİNTİLİ EĞİTİM YAŞADILAR

2021-2022 eğitim öğretim yılı dolayısıyla öğrencilere başarılar dileyen Karamollaoğlu, 1,5 yıllık engebeli bir eğitim döneminin ardından bu yıl tutarlı, verimli bir eğitim yılının yaşanmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Eğitimde birtakım problemler bulunduğunu ifade eden Karamollaoğlu, şöyle dedi: "1,5 yıllık pandemi dolayısıyla kesintili bir eğitim yaşadık. İnternet, televizyon üzerinden çocuklarımızın eğitimlerini devam ettirmeye çalıştık ama internet imkanının bulunmadığı yerlerde çocuklarımız eğitimden mahrum kaldı. En az yüzde 30'unun eğitim imkanlarından istifade edemediklerini biliyoruz. İnşallah bu dönemde bunlar geride kalmış olur."

"BÖYLE İMTİHAN SİSTEMİ OLMAZ"

Karamollaoğlu, eğitimdeki politikaların çocukları sürekli sınava hazırlanmaya zorladığını savunarak, şöyle konuştu:

"Böyle bir imtihan sistemi olmaz. Çocuklar hep bir gerilim içinde yetişiyor. Bizim buna rıza göstermemiz mümkün değil. Eğitimde bizim esas gayemiz çocuklarımızı hayata, geleceğe hazırlamak olmalıdır. Bir numaralı mesele imtihana hazırlamak değil, bir imtihandan nasıl daha fazla puan alacağını ona öğretmek değil tam tersi bir okulu bitirdiği zaman hayata hazır olmalı, bir şeyin kulpundan tutup başarabilmeli. Hangi sahada olursa olsun mutlaka biz öğrencilerimizi vasıflı bir şekilde yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Bundan dolayı da ilk, orta, lise ve üniversite çağlarında öğrencilerimizin vasıf kazanmalarını sağlayacak bir müfredata ihtiyacımız var."

"ARTIK HİÇBİR TAHMİN VE ÖNGÖRÜ TUTMUYOR"

Karamollaoğlu, sebze ve meyve fiyatlarına işaret ederek, üreticinin de tüketicinin de mağdur olduğunu savundu.

Enflasyonun yüzde 19 olan Merkez Bankası faizlerinin üzerine çıktığını dile getiren Karamollaoğlu, şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanı 1 ay önce artık enflasyonun faiz rakamlarının üzerine çıkmasının mümkün olmadığını ifade etmişti. Ama kendi kendisini, kendisinin mensupları maalesef tekzip ettiler. Ayrılan Ekonomi Bakanı bile 2021 yılı enflasyonunu yüzde 8 olarak ilan etmişti ama bugünkü şartlarda enflasyon 19'un üzerine çıkmayı başardı. Artık hiçbir tahmin ve öngörü tutmuyor. Bu, sistemde bir bozukluk olduğunun işareti. Ekonomiyi anlamıyorlar manasına geliyor. Hangi kararı alacaklarını bilemiyorlar. Ama bir karar almak mecburiyetindeler. Bizim mutlaka ve mutlaka birtakım tedbirleri almaya ihtiyacımız var."

08-09-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş