Arama sonuçları

Öğrencilerin dini derslere yönlendirilmesi istendi

Öğrencilerin dini derslere yönlendirilmesi istendi

Öğrencilerin dini derslere yönlendirilmesi istendi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) ortaokullar ve liseler için seçmeli ders tercihlerinin yapılacağı tarihi açıklamasının ardından ilçe milli eğitim müdürlükleri, öğrencilerin seçmeli ders konusunda dini derslere yönlendirilmesini istedi.

İzmir Bornava İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Samsun Havza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürlerinin olduğu WhatsApp grubuna, seçmeli dersler konusunda bir yönerge gönderdi.

ÖĞRENCİLERİN DİNİ DERSLERE YÖNLENDİRİLMESİ İSTENDİ

Seçmeli derslerin nasıl yapılacağına ilişkin bilgilerin yer aldığı yönergede, öğrencilerin ‘Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı, Temel Dini Bilgiler’ derslerine yönlendirilmesi istendi. Yönergede, 'sivil toplum örgütleri, ilahiyat fakülteleri ve müftülüklerle' ortak hareket edilmesi gerektiği de aktarıldı.

BirGün'ün haberine göre Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul müdürlerine gönderdiği mesajında ‘’Evlatlarımızın milli, manevi ve ahlaki açıdan donanmaları ve yetişmeleri için mutlaka doğru seçim yapmalarına yardımcı olalım’’ ifadeleri kullanıldı.

FIRSATÇILIK

Seçmeli dersler konusunda organize bir çalışma yapıldığına dikkat çeken Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Arzı Topaloğlu, şunları dile getirdi: ‘‘Çocukların nasıl yönlendirileceğinin yolu çizilmiş. Okulların kapanmış olması ve öğrencilerin okullarda olmamasını fırsat bilip bu çalışmayı örmüş olmaları çok çirkin. Bu slaytı hazırlayanların altından İmam Hatip Mezunları Derneği, TÜGVA gibi dinci oluşumlar çıkıyor. Milli Eğitim’i dizayn etmeye çalıştıklarını görüyoruz.’’

 

ogrencilerin-dini-derslere-yonlendirilmesi-istendi-824486-1.

04-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş