Arama sonuçları

Öğrencilerin ‘iyi gelecek’ bekleyişi

Öğrencilerin ‘iyi gelecek’ bekleyişi

Özel kolejlerde sabah asil listedeki öğrenciler kayıtlarını yaptırdı, yedek listedekiler ise sıranın kendilerine gelmesini bekledi.

Milliyet Gazetesi'nden Ozan Ömer Kadüker'in haberine göre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında tercih ve yerleştirme işlemleri devam ediyor. Aralarında yabancı kolejlerin bulunduğu özel okulların bir kısmı da LGS puanıyla öğrenci alıyor. Yabancı kolejler, iki kez ön kayıt, kesin kayıt aldı, ardından boş kalan kontenjanlar için 12-14 Temmuz tarihleri arasında da serbest kayıt dönemine geçecek.

Önceki gün ön kayıt yaptıran adaylardan asil listede bulunanların kayıtları saat 15.00’e kadar tamamlandı. 15.00’ten sonra da o sırada okulda bulunanlar arasından puan üstünlüğüne göre yedek listeden kesin kayıtlar gerçekleştirildi. Okullara giderek, öğrencilerin heyecanına tanıklık ettik. Ailelerin ortak hedefi çocuklarına iyi bir gelecek sağlamaktı; öğrencilerin ise yurt dışının kapılarını aralayan bir okula girmek.

HEDEF YURT DIŞI

Hatun Ataker (Veli): Sadece Notre Dame De Sion’u düşünüyoruz eğer olmazsa Anadolu lisesine kayıt yaptıracağım. Taban puanımız tutuyor ama hâlâ sıra gelmedi. Akşama kadar beklemeyi düşünüyorum. Eğer bugün olmazsa da çarşamba gününe kadar bekleyeceğim. Çünkü kızım 4 dil biliyor, Fransızca öğrenmesini de istiyorum.

Elif Çalışkan (Öğrenci): LGS’de 456 puan aldım. Yabancı lise tercih ediyorum çünkü yurt dışında üniversite okumayı hedefliyorum. Saint Joseph ve Avusturya liseleri gibi farklı yabancı liselere de ön kayıt yaptırdık şimdi ise Notre Dame De Sion’a yaptırıyoruz. Önceliğim Avusturya Lisesi.

Halim Derin Emek (Öğrenci): LGS’de 459 puan aldım. Anaokulundan beri Almanca eğitim görüyorum. Lisede de bu ekolden devam etmek istedim. İleride yurt dışında mühendislik okumayı düşünüyorum. Farklı liseleri de düşündük ama ben özellikle Sankt Georg Avusturya Lisesi’ni istiyordum ve kaydımı yaptırdık.

Özlem Kul (Veli): Başka okulda  asil olarak kazandık ama Sainte Pulcherie Lisesi’ni tercih ettik; yedekteyiz. Çocuğumun yurt dışında okuması için yabancı bir liseyi tercih ettik.

Günce Küçükkaraca (Veli): Köklü bir okul olması ve yurt dışı imkanları nedeniyle yabancı lise tercih ettik. Saint Michael’de kayıt hakkı kazandık. Oraya para yatırmıştık ama Saint Pulcherie’de sıra gelirse burayı seçeceğiz.

Pınar Kılıç (Veli): Kızım Nil İrem’i kaydetmeye ailece geldik. Hedefimiz Fransız liseleriydi. Sainte Pulcherie’de 17. yedek sıradayız. Eğer saat 15.00’e kadar daha fazla kişi gelmezse sıranın bize gelmesini bekliyoruz.

10-07-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş