Arama sonuçları

Öğrencilerin tescilli tasarımlarının hakları firmalara devredildi

Öğrencilerin tescilli tasarımlarının hakları firmalara devredildi

Sivas Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerince tasarlanan ve tescil belgesi alan 81 üründen 6'sının hakları, endüstriyel boyutta üretim için özel firmalara devredildi.

Sivas BİLSEM öğrencilerinin danışman öğretmenleri koordinesinde tamamen hayal güçlerini kullanarak tasarladıkları 81 ürün bilgisayar ortamında modellendikten sonra Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuru yapıldı.

81 ÜRÜN TESCİL OLDU

Kurum, 6 aylık incelemenin ardından tasarımı ve modellemesiyle tamamen öğrencilere ait 81 ürüne tescil belgesi verdi.

Öğrencilerin tasarladığı ürünlerden bilgisayar masası, beşik, kitaplık, maske, bank ve masa lambasının üretim hakları noter huzurunda firmalara devredildi.

BİLSEM Müdürü Adem Uzun, "Girişimlerimiz sonucunda 81 üründen 6'sını firmalar almayı kabul etti. Firmalar öğrencilerimizin ürünlerini üreterek ticarileşmesini sağlayacak" dedi.

"ÇOCUKLARIN HAYVANLARA OLAN SEVGİSİNİ ARTIRMAK BENİM İÇİN DAHA ÖN PLANDAYDI"

Beşik tasarlayan öğrencilerden 12 yaşındaki Fatma Kurşun, şöyle dedi: "Bana en uygun gelen eşyalardan birisi beşikti. Beşik tasarlamak bana daha eğlenceli ve kullanışlı geldi. Kendimi bebeklerin yerine koyduğum zaman normal bir beşik benim için çok sıkıcıydı. Geyik figürü kullanarak beşik tasarlamayı tercih ettim. Benim projemde öne çıkan şeyler geyiğin boynuzuna asılan süsler. Çocukların hayvanlara olan sevgisini artırmak benim için daha ön plandaydı."

Bilgisayar masası tasarlayan 14 yaşındaki Ahmet Enes Kılıççeker ise "Masaların eksik yerlerini incelerken kabloların çok yer kapladığını fark ettim. Bundan yola çıkarak hepsini birleştirerek kabloları gizlemeyi düşündüm" dedi.

BİLSEM öğrencilerinden 11 yaşındaki Mehmet Deniz Tavukçu da danışman öğretmeniyle akıllı tahtadan kitaplık tasarımlarını inceledikten sonra Türk yıldızı motifli bir kitaplık geliştirdiğini dile getirdi.

Led aydınlatma üzerine yapılan tasarımın tescilini devralan Olcay Akkuş da öğrencilerin çalışmalarını çok başarılı bulduğunu vurgulayarak, devamını beklediklerini kaydetti.

21-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş