Arama sonuçları

'Öğrencinin ahlâklı olması da lazım'

'Öğrencinin ahlâklı olması da lazım'

Ä°stanbul Milli EÄŸitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, öÄŸrenciler için akademik, sosyal ve manevi geliÅŸimini saÄŸlayacak bir eÄŸitim sistemi olması gerektiÄŸini söyledi. Yelkenci, "Siz öÄŸrencinin kalbine dokunamazsanız, manevi tarafını ihmal ederseniz, sadece akademik tarafıyla zihinsel tarafıyla iyi erbablar yetiÅŸtirirsiniz. Ama ahlaklı da olması lazım bunun. Elbetteki bu tarafıyla ilgili tedbirleri de bakanlığımız alıyor" dedi. 

Yelkenci bunun için de Ä°stanbul olarak "Adabı muaÅŸeret" projesini uygulamaya soktuklarını söyleyerek, "Adabı muaÅŸeret eÄŸitimiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. ÖÄŸrencinin bu taraflarına da dokunmanız lazım. Yoksa insan tek boyutlu deÄŸil, çok boyutlu. Ana boyutları itibarıyla da baktığımız zaman insanın akademik, sosyal ve manevi geliÅŸimini saÄŸlayacak bir eÄŸitim sistemi olmalı. Akıllı tahta, tablet bunun içinde küçücük bir yer iÅŸgal eder."

Fatih Projesi ile ilgili bilgiler de veren Yelkenci'nin açıklamaları ÅŸöyle: 

KARA TAHTA YERÄ°NE AKILLI TAHTA VE TABLET: Kara tahta ne ise tablet ve akıllı tahta da budur. Yani tebeÅŸirle sadece yazı da yazabilirsiniz, renkli tebeÅŸirle beraber çok güzel resim de yapabilirsiniz. Akıllı tahtadan sadece internete de baÄŸlanabilirsiniz, birçok animasyon sitesine de baÄŸlanabilirsiniz. Bu araçların iÅŸlevsel kullanımına baÄŸlı bir ÅŸey.  Tahta ve tebeÅŸirden ne kadar verim alıyorsanız, tablet ve tahtadan da o kadar verim alırsınız. Kalem, defter, kitap, kara tahta ne ise tablet ve akıllı tahta da budur. Yani tebeÅŸirle sadece yazı da yazabilirsiniz, renkli tebeÅŸirle beraber çok güzel resim de yapabilirsiniz. Ä°ÅŸte akıllı tahtadan sadece internete de baÄŸlanabilirsiniz, birçok animasyon sitesine de baÄŸlanabilirsiniz. Bu araçların iÅŸlevsel kullanımına baÄŸlı bir ÅŸey.

BÄ°LGÄ°YE HIZLI ULAÅžMA: Sistem çocukların bilgiye hızlı ve etkili ÅŸekilde ulaÅŸmasını saÄŸladı. Klasik metotla tahtaya hücre ÅŸekli çizerek bunu anlatmaya çalışan öÄŸretmen akıllı tahta ile birer görsel harika olan animasyonlarla dokuları, hücreleri bizatihi yerinde gösterebiliyor. 

DÄ°JÄ°TAL TEKNOLOJÄ°: Fatih Projesi hız ve niteliÄŸi artırdı. Dijital teknoloji çok çabuk öÄŸrenilebilen bir teknoloji. Ä°nsan beyniyle aynı mantıkla iÅŸlediÄŸi için çocuk da yetiÅŸkin de ele alsa çok çabuk öÄŸreniyor. Bizim insanımız da çok kabiliyetli olduÄŸu için yani beyaz ÅŸapkalı hackerlara varana kadar, bunlar kendileri çalışarak, yani hiçbir teorik eÄŸitim almadan yapabiliyorlar. ÖÄŸretmenlerimiz de bu noktada zaten eÄŸitimini de aldıklarından adaptasyon sorunu yaÅŸamıyorlar.

ÖÄžRENCÄ°NÄ°N KALBÄ°NE DOKUNMALI: Hangi malzemeyi nerede bulacağını ve bunu nasıl göstereceÄŸini bilmek önemli ve bu eÄŸitimin sadece bir parçası, öÄŸrencinin bilgiye daha çabuk ve kalıcı ÅŸekilde ulaÅŸmasını saÄŸlar. Ama bir de kalbine dokunmalısınız öÄŸrencinin. Siz öÄŸrencinin kalbine dokunamazsanız, manevi tarafını ihmal ederseniz, sadece akademik tarafıyla zihinsel tarafıyla iyi erbablar yetiÅŸtirirsiniz. Ama ahlaklı da olması lazım bunun. Elbetteki bu tarafıyla ilgili tedbirleri de bakanlığımız alıyor.

ADAB-I MUAÅžERET PROJESÄ°: Bu baÄŸlamda Ä°stanbul olarak "Adabı muaÅŸeret" projesini uygulamaya soktuk.Adabı muaÅŸeret eÄŸitimiyle ilgili çalışmalar yapıyoruz. ÖÄŸrencinin bu taraflarına da dokunmanız lazım. Yoksa insan tek boyutlu deÄŸil, çok boyutlu. Ana boyutları itibarıyla da baktığımız zaman insanın akademik, sosyal ve manevi geliÅŸimini saÄŸlayacak bir eÄŸitim sistemi olmalı. Akıllı tahta, tablet bunun içinde küçücük bir yer iÅŸgal eder.

Bu blog AA abonesidir

15-09-2016


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

PaylaÅŸ