Arama sonuçları

Öğrencinin üzerine yürüyen dekan mail atarak özür diledi

Öğrencinin üzerine yürüyen dekan mail atarak özür diledi

Koç Üniversitesi'nde bir grup öğrencinin yemekhanede uygulandığı iddia edilen "haremlik-selamlık" oturma düzenine tepkilerini dile getirmesi üzerine Öğrenci Dekanı Dr. Yiğit Sayın, bir öğrenciye "Lan" diye hitap etmişti. Sayın özür diledi.

Koç Üniversitesi Öğrenci Dekanı Dr. Yiğit Sayın, öğrencilerle yaşadığı tartışmada bir öğrencinin üzerine yürüyerek "Ne diyorsun lan sen" demişti.

E-POSTA İLE ÖZÜR

Sayın, öğretim üyesi ve öğrencilere gönderdiği e-posta ile özür diledi.

HaberTürk'te yer alan habere göre; görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Dr. Yiğit Sayın, üniversite içi yazışmayla akademisyen ve öğrencilerden özür diledi.

Dr. Sayın, şu ifadeleri kullandı:

"Bu videodaki gerek sözlü gerek de fiziki davranışımın ne kişisel ne de profesyonel kimliğime uyan ve yakışan bir davranış olmadığını belirtmek isterim. İçinde bulunduğumuz ortamın fiziksel ve duygusal etkilerinden dolayı istem dışı sarf ettiğim kelimeler ve hareketler maksadını aşmıştır. Mağdur olan tüm öğrencilerden içtenlikle özür dilerim. Benim dün öğleden sonra akşam saatlerine kadar Koç Meydanı'nda öğrencilerle buluşma nedenim ve öğrenci dekanı olarak en baş sorumluluğum üniversitemizin öğrencilerinin isteklerini ve taleplerini dinlemek, elimden gelen her türlü çözümü bulmak için çalışmak olduğunu ifade etmek isterim."

Öte yandan bir süredir tartışılan kadın ve erkek öğrencilerin yemek yediği yerin ayrıldığı iddiası ile ilgili olarak Koç Üniversitesi, 26 Haziran'da paylaştığı mesajı Twitter hesabında sabitledi.

Açıklamada şöyle denildi: "Bir süredir, sosyal medyada Koç Üniversitesi yemekhanelerinin kız ve erkek öğrenciler için ayrıldığına dair yansıyan iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Özgür düşünceye inanan, cinsiyet, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin eğitimi sürdüren üniversitemizin tüm kampüslerindeki yemekhane, kafeterya ve diğer dinlenme alanları öğrencilerimizin ortak kullanım alanındadır."

10-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş