Arama sonuçları

'Öğretmen adayları' empatiyle öğreniyor

'Öğretmen adayları' empatiyle öğreniyor

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, maketlerden hazırladıkları teknolojik aletleri tanıttı.

"Okul dışı öğrenme ortamları" dersi kapsamında Ata Teknokent'e gelen öğrenciler, burada maketten hazırladıkları çeşitli teknolojik aletleri sergiledi.

Öğrenciler, çalışmalarını Teknokent çalışanlarına da tanıttı.

Okulun 2. sınıf öğrencilerinden Seda Yiğit, AA muhabirine, çocukları anlayarak "empati" yaparak staj gördüklerini söyledi.

BİR ANLAMDA STAJ OLUYOR

Bir yerde kendilerini çocukların yerine koyarak farklı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yiğit, şöyle dedi.

"Okul dışı öğrenme ortamları' dersimiz kapsamında çocuklara dış ortamları gezdirmek için bir çalışma yaptık. Teknokent'e geldik. Bizler öğretmen olduğumuz zaman bizim için staj gibi bir şey oldu. Bazı teknolojik aletler hazırladık. Bunları burada çalışanlara ve bizlere tanıttılar. Amacımız çocuklara teknolojik aletleri öğretebilmek. Bunların ne olduğunu ve işlevlerini öğrenmelerini sağlamak istedik."

Teknolojik aletlerin olumsuz etkisine karşın da bilgilendirmeler yaptıklarını ifade eden Yiğit, aletlerin fazla kullanımının yetersizliğinin yanında yararlı bir şekilde kullanılması gerektiğinin bilgisini verdiklerini aktardı.

15-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş