Arama sonuçları

Öğretmen atamaları ne olacak?

Öğretmen atamaları ne olacak?

Öğretmen atamaları ne olacak? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hangi bakanlığa ne kadar kadro verileceğini kabinenin belirlediğini ama bakanlığın tek başına karar almadığını belirtti. Selçuk, en yüksek kadroyu Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) aldığını söyledi.

CNN Türk’te katıldığı programda Selçuk’a öğretmen atamalarıyla ilgili soru yöneltildi. Selçuk, son 5-6 seneye bakıldığında atamaların farklı tarihlerde açıklandığı, Bakanlığın bu konuda tek başına karar alma durumunda olmadığını, bunun genel mali politikalarla ve bütçe disipliniyle ilgili bir konu olduğunu söyledi. 

2020'de 41 bin, 2019'da 40 bin civarında öğretmen alımı yaptıklarını hatırlatan Selçuk, şöyle dedi:

ÖĞRETMEN ATAMALARI NE OLACAK?

"Dikkat edilirse kamudaki kadroların en fazlasını hep Milli Eğitim alıyor. Yine öyle olacağı konusunda Türkiye'nin bir teamülü var ancak bunun ne olacağının genel bütçe içerisinde bir karara bağlanması lazım. 'Hangi bakanlığa ne kadar kadro verilecek?' bunun kabinede belirlenmesi ve belirleme sonucunda bir genel açıklama yapılması gerekiyor. Çift ya da tek atama olacağı da burada belli olacak. Atamalar üzerinde epeydir çalıştığımız bir konu. Yakın zamanda bir çözüm üretmeyi elbette çok istiyorum. Arkadaşlarımız bu atamanın yüksek olmasını bekliyor. Çabamız şu yönde, daha çok öğretmen atanması noktasında gereken çalışmaları, hazırlıkları yapıyoruz." 

ÖĞRETMEN MÜLAKATLARI NASIL OLACAK?

Selçuk'a "Mülakatların salgın şartları ya da kışın yapılması durumunda her ilde yapılması mümkün olur mu?" sorusu da yöneltildi. Selçuk, mülakatların nasıl yapılacağının salgının durumuna bağlı olduğunu, belli dönemlerde kontrollü olarak yapabilecekleri mülakatların riskine bakacaklarını, bunu yüz yüze yapmaktan çekinmeyeceklerini, duruma göre de erteleyebileceklerini ifade etti. 

18-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş