Arama sonuçları

Öğretmen atamalarında mülakat puanlarıyla kul hakkı yenildi

Öğretmen atamalarında mülakat puanlarıyla kul hakkı yenildi

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, öğretmen atamalarında mülakat puanlarıyla kul hakkı yenildiğini iddia etti.

Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, HDP'li Deniz Poyraz'ın öldürülmesine ilişkin dün İzmir'de görülen davada adil bir yargılanma olmayacağının görüldüğünü söyledi. Tüm deliller toplanmadan ve katilin iş birlikçileri araştırılmadan hazırlanan 30 sayfalık iddianamenin mahkemeye sunulduğunu savunan Gergerlioğlu, "Görünen o ki mahkeme, üstü örtülmeye çalışılan gerçeklerle başladı" dedi.

"AK PARTİ'Lİ VE MHP'Lİ OLMADIĞINIZ ÇIKARSA ATANMA ŞANSINIZ YOK"

Öğretmen atamalarında mülakat puanlarıyla haksızlık yapıldığını da savunan Gergerlioğlu, bazı öğretmen adaylarının sınav sonuçlarını basın mensuplarına gösterdi. Bu konuyu daha önceki dönemde eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a bizzat ilettiğini anlatan Gergerlioğlu, "Kendisi bana, mülakat öncesi güvenlik soruşturması yaptıklarını söyledi. Yani, mülakata girdiğinizde güvenlik soruşturmanızda AK Parti'li ve MHP'li olmadığınız çıkarsa atanma şansınız yok" dedi.

Gergerlioğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir hafta önce randevu talep ettiğini ancak kendisine randevu verilmediğini de belirterek, "Öğretmen atamalarında mülakat puanlarıyla kul hakkı yenildi" dedi.

30-12-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş