Arama sonuçları

Öğretmene 3600 ek göstergenin maliyeti 5.2 milyar lira

Öğretmene 3600 ek göstergenin maliyeti 5.2 milyar lira

TBMM Genel Kurulu’nda, Öğretmenler Günü dolayısıyla kutlama mesajları verildi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm öğretmenlerin gününü kutladığını belirtti.

Öğretmenlerin hak ettiği değeri göremediğini ve yoksulluk içerisinde olduklarını söyleyen Özkoç, sözlerini şöyle sürdürdü:

ÖĞRETMENLERE VERİLEN SÖZLER

"Türkiye'de öğretmenler yoksulluk sınırı altında bir yaşam sürüyorlar. Çalışma koşulları güvencesiz hale getirildi. Bir okulda kadrolu, sözleşmeli ve ücretli olmak üzere 3 ayrı statüde çalışan öğretmen var. Ayrıca atama bekleyen öğretmenlerimiz var. İktidar bu konuda tek bir adım atmadı. Bugün Erdoğan, 20. yılın sonunda bir müjde olarak 'Meslek Kanunu hazırlıklarını tamamladık' diyor. İkinci müjde de 3600 ek gösterge. Neden hala vermediniz, neyi bekliyorsunuz? 3600 ek göstergenin maliyeti 5,2 milyar lira. Defalarca kanun teklifi verdik, gündeme taşıdık. Bir tek gerekçeniz vardı; 'Para yok' Öğretmenler 5,2 milyar lirayı hak etmediler mi? Siyaset, iktidar öncelik işidir. Bizim önceliğimiz eğitim ve eğitimin temelinde de öğretmenlerimiz olacaktır. Öğretmenlerin ise kendisini yoksullaştıran bu ucube sisteme sandıkta son vermeleri gerekiyor."

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, mesleklerini fedakarca yerine getiren, eli öpülesi öğretmenlerin, Öğretmenler Günü'nü tebrik ettiğini söyledi. Ünal, hem Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, önümüzdeki süreçte toplu sözleşmelerde öğretmenlerin ders, ek ders ile maaşlarının ciddi anlamda iyileştirileceği müjdesinin olduğunu anımsattı. Ünal, şöyle devam etti:

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU ÇIKACAK

"Ayrıca öğretmenlerimiz için 3600 ek gösterge bilgilendirmeleri de sevindirici. Milli Eğitim Bakanlığımız, Öğretmenler Meslek Kanunu çalışması yürütüyor. Öğretmenliğin kendine has özelliğinin ve öneminin daha da şekilleneceği önümüzdeki günlerde Öğretmenler Meslek Kanunu da inşallah gündemimize gelecek. Görevi başında şehit düşmüş öğretmenlerimiz başta olmak üzere ahirete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu da başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kendisi de bir öğretmen olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ve bu kutsal mesleği icra eden tüm öğretmenlerin, gününü kutladığını dile getirdi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise güçlü bir geleceğin eğitimle inşa edilebileceğine dikkati çekti. Akçay, şunları kaydetti:

"Eğitimin en temel yapı taşıysa öğretmenlerimizdir. Öğretmen, gelecek nesillerimizin mimarıdır. Öğretmen, cehaletin kara duvarını yıkan ışıktır. Milli ve manevi kıymetleri aşılayan öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimizin ülkemiz için önemi, başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir' sözlerinde gizlidir.”

24-11-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş